Mileways: sociaal netwerk voor frequent flyers

Mileways is een sociaal netwerk voor mensen die regelmatig met het vliegtuig gaan. De iOS geeft korting, tips en laat je communiceren.

Mileways iPhone sociaal vliegnetwerkEen timeline van vrienden, familie en andere bekenden die de hele wereld over vliegen. Het is weer eens wat anders dan nostalgische foto’s of willekeurige berichten. Het is ook precies wat de nieuwe iPhone-app Mileways biedt. Nadat je ingelogd bent met Facebook, houd je anderen op de hoogte van je reis door in te checken op luchthavens of vluchten, en van tevoren kan je alvast likes en reacties vergaren en uitwisselen met mensen die op reis gaan. Je spaart zelfs virtuele airmiles waarmee je kortingen kan krijgen op randzaken als airport-shopping en hotels.

Je geeft zelf aan met wie je de reisplannen in de app wil delen. Iedereen, vrienden, alleen jezelf of zelfs een handmatige selectie van mensen die je mogen volgen: dat heb je zelf in de hand. Er is ook een reden om Mileways bijvoorbeeld alleen voor jezelf te gebruiken, want de applicatie biedt ook gewoon de vluchtinformatie als je eenmaal een vlucht hebt ingevoerd. Je ziet het vertrek- en eindpunt, tijdstip, duur van de vlucht, kan een route op kaart bekijken en kan inchecken vanaf zes uur van tevoren. Je ziet daarnaast het weer van vertrek- en bestemming die dag, morgen en overmorgen en ziet hotels op de plaats van de bestemming. Het verdienmodel van de app laat zich raden.

Mileways vluchten onder elkaar Mileways vluchtinformatie iOS

Op de vluchtpagina zijn nog wat vakken: de mogelijkheid om zelf als ‘vluchteigenaar’ een reden aan te geven waarom je vliegt en de optie een foto toe te voegen. En er is ook nog een reactievak voor iedereen die de pagina bezoekt. Er is een aparte pagina voor tips. Die werkt niet op onze locatie, ver verwijderd van Schiphol – maar zou best pas actief kunnen worden als je hebt ingecheckt. Een screenshot in de App Store maakt duidelijk dat je er tips met andere gebruikers kan uitwisselen.

Vliegen met Mileways gaat verder gepaard met het sparen van rangen en kortingen die daarbij horen. Je spaart voor een soort virtuele airmiles, waarmee je weer op acties kan rekenen bij de hotels en bedrijven die je getipt krijgt op locaties. Zo krijg je bijvoorbeeld 20 euro korting op een boeking bij Airbnb als je 1000 miles hebt gevlogen. Want het enige duidelijke minpunt van de app is nog onbeschreven: afstand wordt alleen in miles weergegeven, niet in kilometer.

Downloaden: Mileways (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2013, 20:30
Categorieën Reizen, Sociaal netwerken
Onderwerpen reizen, vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.