iOS game-update: Nederlandse games Octopuzzle, Spot On en Quezztion

Drie nieuwe Nederlandse games voor iPhone en iPad: hersenkraker Octopuzzle, online quiz Quezztion en online reclamequiz Spot On.

Quezztion iPhone vragen beantwoordenWe hijsen de Nederlandse driekleur vandaag in de iOS game-update. Het kan niet Hollandser dan vandaag! We onderwerpen twee nieuwe online spelletjes aan een test: reclamequiz Spot On en het algemene quizspel Quezztion. Daarnaast is er nog de Nederlandse hersenkraker Octopuzzle, waarin je in een beperkt aantal zetten een puntige inktvis naar een schatkist jaagt. Wie zijn hersens aan het werk wil zetten, heeft dus een even goede als Nederlandse dag in deze rubriek vandaag.

Spot On: test je reclamekennis

GU MA Spot On iPhone TV Ads GameWe hebben onze krachten gemeten op het gebied van tekenen en tekeningen raden, liedjes raden en al tig mogelijkheden gehad om onze woordenschatten te beproeven tegen die van anderen. En nu is het dan tijd voor… reclamekennis! Spot On – The TV ads game is een Nederlands spelletje van ontwikkelaar Kult en laat je een willekeurige tegenstander aantreden, of een vriend via Facebook, Twitter of gebruikersnaam uitnodigen. Het principe vanaf dat moment is bekend. Een speler kiest een categorie van ads, zoals bijvoorbeeld moderne of jaren 70-reclames, en beide spelers beantwoorden dan de meerkeuze vragen. Wie de meeste antwoorden goed heeft wint de rond, en als de score gelijk is, telt de snelheid van het beantwoorden. Dankzij de beelden bovenin beeld, krijg je een uitstekend beeld van de reclames van bijbehorende tijdstippen – als je ze niet al meteen herinnert of weet. Moeilijk te halen Awards moeten je prikkelen verder te spelen. Zo is er bijvoorbeeld een achievement waarvoor je 100 keer op rij moet winnen. Hallo zeg… Helaas gaat nog wel wat fout in de grappig vormgegeven app: we krijgen reclames uit allerlei landen kriskras door elkaar, dezelfde reclames komen binnen no-time alweer langs en ook vastlopers zijn de app niet vreemd. Werk aan de winkel!
Downloaden: Spot On – The TV ads game (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Quezztion: Nederlands online quizspel

GU MA Quezztion iPhone iPadSpot On is niet de enige nieuwe Nederlandse quizgame op de iPhone en iPad. Quezztion van Aproofed is een échte quiz over allerlei verschillende thema’s. Het heeft een voor de hand liggend thema: een spelshow met een presentator die je ontvangt. De funky menumuziek sluit er naadloos op aan, maar helaas is de aankleding verder wat minder. Letters zijn klein, knopjes voelen en klinken wat stug en zo heeft het hele spel een wat statig gevoel. Je kan kiezen uit Nederlandse en Engelse vragen in Quezztion, en het concept is weer simpel. Jij en je tegenstander beantwoorden om beurt een reeks meerkeuze-vragen. Na afloop kan er eventueel een reactie worden achtergelaten en is de ander aan de beurt. We kunnen helaas nog niet zeggen hoe het is gesteld met het aantal vragen, omdat het nog niet echt snelt met tegenstanders die een spelletje accepteren. Dat is niet anders in Spot On trouwens: gewoon standaard troubles van elk nieuw online spelletje. De Quezztion is natuurlijk of dat snel staat te veranderen.
Downloaden: Quezztion (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Octopuzzle

GU MA Octopuzzle iPhone iPad iOSEen goed afgewerkt Nederlands iPhone- en iPad-spel dat aan onze aandacht ontglipt is? Onbestaanbaar! Dachten we. Maar in het geval van Octopuzzle dat door het Groningse MAD Media gemaakt is, visten we pardoes achter het net. In het spel bestuur je de inktvis Octo door op het beeld te drukken. Onderweg dien je alle piranha’s te doorboren met de puntschelp op je hoofd èn dien je de schatkist aan het einde van het level te bereiken. Uitdaging 1: je mag elk level maar een bepaald aantal bewegingen uitvoeren. Uitdaging 2: je kan overal in het scherm tikken en zo is de puzzel dus niet ingelijnd, maar moet je zelf echt een pad verzinnen waar je langs gaat. Het tikken om een richting in te gaan komt leuk terug in het menu en ook qua beeld en geluid is Octopuzzle leuk uitgewerkt, al begint elk level wel wat te dicht ingezoomd op het beeld waardoor de pixels even te tellen zijn. Een kleine smet op een puzzelspel dat je al snel achter de oren doet krabben omdat je je hersens erop stuk slaat. Met vijftig levels, baasgevechten en minigames heb je er een leuk en lang pakket aan.
Downloaden: Octopuzzle (€0,89, universeel, iOS 5.1+)

https://www.youtube.com/watch?v=s443WHPXXmI

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2013, 19:00
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen game, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.