iCulture speelt: Skulls of the Shogun, The Inner World en Icycle

The Inner World is een sfeervolle point & click voor iPhone en iPad, Skulls of the Shogun een diepgaand strategiespel en Icycle is leuk.

ICS Icycle iPhone iPadIs woensdag de nieuwe donderdag op de iPhone en iPad? Normaal komen de grote gamereleases morgen uit, maar vandaag behandelen we gewoon drie games in de iCulture speelt die hun sporen al hebben verdiend. Verhalend avonturenspel The Inner World is genomineerd voor beste Duitse game van 2013, Icycle viel al eerder in de smaak bij het razend kritische Eurogamer.net en dezelfde website roemde Skulls of the Shogun al eerder voor een van de grote namen in het turn-based strategiespellen genre.

Icycle: naakte man op kinderfiets

ICS Icycle iPhone iOS iPadHet is ongelooflijk hoeveel een dosis creativiteit en een bekwame tekenaar voor een game kunnen doen. Toevallig keken we laatst nog naar Blocky Roads, maar de laatste tijd kijken we eigenlijk steevast de andere kant op als er weer een rij-en-balanceer spelletje uitkomt dat je van de zijkant bekijkt. Niet bij Icycle: On Thin Nice hoor, want dit is iets bijzonders. Hier geen brommer, pick-up truck of jeep die over heuvels met racen en springen, maar… een naakte man op een kinderfiets. Antiheld Dennis wordt in de game nog bijna op James Bond-achtige wijze geïntroduceerd, maar is toch vooral een arme sloeber die onverhoopt in zijn naakte toekeloere op een veel te klein fietsje is beland. In kunstige werelden van lichtblauw, roze en andere pasteltinten, overwin je level na level, scherm na scherm aan obstakels. Val niet om, behoud vaart, spring alsof je leven er van af hangt en vooral: geniet van de kunstige ideeën die ontwikkelaar Damp Gnat over je uit stort – en waar uitgever Chillingo trouwens nooit en te nimmer die storende reclameboodschappen in de menu’s tussen had mogen gooien. Hoe kan je dat nou doen in zo’n stijlvol en zelfs innemend spelletje?
Downloaden: Icycle: On Thin Ice (€0,89, met in-app aankopen, universeel, iOS 6.1+)

Lekker avonturenspel: The Inner World

ICS The Inner World iPad iPhoneOnlangs genoten van verhalende parels van games als Device 6 of Machinarium en heb je die uit? Of misschien wel niet en zoek je iets dat qua niveau iets toegankelijker is dan beide games? Dan helpen we je graag aan The Inner World, een zogenaamd click & point-avonturenspel waarin je praat met personages, items vindt en combineert en zo verder puzzelt in de omgevingen. The Inner World vertelt het verhaal van Robert, een niet al te heldere geest woonachtig in een hol dorp dat wordt aangedreven door wind. Tenminste, zo wás het in Asposia, voordat de windgoden ermee vandoor gingen. Robert maakt kennis met de dief Laura en beide personages spelen de hoofdrol in het spel waar we eigenlijk nog niet zoveel over weten te zeggen omdat we nog niet uitgebreid de tijd hebben gehad in het verhaal te komen. Wat zeker is: de stemacteurs hebben hun best gedaan in The Inner World, de tekeningen zijn prachtig en het spel loopt over van charme.
Downloaden: The Inner World (€2,69, zonder in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Skulls of the Shogun

ICS Skulls of the Shogun iPad iPhoneHet strategiespel Skulls of the Shogun verscheen vorig jaar voor Microsoft-platformen, maar achteraf besloot ontwikkelaar 17-BIT om de game ook maar op andere manieren de wereld in te helpen. En warempel: inmiddels staat Skulls of the Shogun in de App Store als universele app. In de game speel je een pas overleden krijgsheer uit Japan, die om zijn naam te zuiveren wel even de onderwereld gaat veroveren. Dit doe je door beurtelingse veldslagen zo pienter mogelijk uit te kienen. Je geeft aan welke tegenstanders je soldaten te lijf gaan. Daarna heeft de tegenstander weer de beurt en ontvang je klappen van de nog, euh, levende soldaten. De ontwikkelaar zegt flink te zijn geïnspireerd door de Advance Wars-spellen voor GameBoy Advance en Nintendo DS, maar Skulls of the Shogun introduceert toch een paar eigen dingetjes. Zo loop je niet van vak naar vak, maar kan iedere rekruut op het veld in een beurt een bepaalde afstand vrij afleggen.

ICS Skulls of the Shogun IOS beurtenSkulls of the Shogun heeft een verhaalmodus die wat uurtjes van je vrije tijd zal wegsnoepen, maar de langere lol zit in de asynchrone multiplayermodus. Daarin neem je het op tegen meerdere andere spelers. Sluit de game na het maken van je zet af en je ontvangt een bericht zodra je weer iets mag doen. Bijzonder is dat deze multiplayer samenhangt met de Steam-versie van de game, wat betekent dat je het kunt opnemen tegen pc-spelers. Daar kleeft wel een klein nadeel aan: een gebrek van Game Center-ondersteuning maakt het lastig om met je bestaande iOS-vrienden aan de slag te gaan. Je moet namelijk eerst gebruikersnamen uitwisselen. Een pass and play-optie laat je het ook offline opnemen tegen vrienden op hetzelfde iOS-apparaat. De ontwikkelaar windt er geen doekjes om: de iOS-versie van Skulls of the Shogun is een directe port van dezelfde game voor Xbox 360, pc en mobiele Windows-platformen. Het gevolg is een immens diepe iOS-game die velen tot in de late uurtjes wakker zal houden.
Downloaden: Skulls of the Shogun (€4,49, zonder in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2013, 19:14
Categorie Games
Onderwerpen b.icycle, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.