Fraaie verhalen-app Medium nu ook op iPad beschikbaar

De prachtige verhalen-app Medium is nu ook voor iPad beschikbaar, waardoor de fijne minimale opmaak van verhalen nog beter tot zijn recht komt.

medium verhaalIn maart kwam verhalenplatform Medium al met een stijlvolle iPhone-app, zodat mensen alle rustig vormgegeven verhalen voortaan ook op de iPhone konden lezen. Nu is de app universeel en dus ook op de iPad beschikbaar. Daarin kun je verhalen lezen, aanraden en delen via e-mail, Facebook of Twitter. Net als de iPhone-app en de website is de applicatie lekker minimaal opgezet, zodat verhalen zo veel mogelijk ruimte krijgen en je rustig kunt lezen. Wanneer je Medium op de iPad opent merk je meteen dat universeel een goede keuze was: deze app is uitermate geschikt voor een groter scherm. Ook nieuw is de optie om vrienden en favoriete auteurs direct vanuit de app te volgen.

medium paginaverhaalDaarnaast heeft Medium nu de mogelijkheid om via een notitie aan te geven waarom je een verhaal aan anderen aanraadt. Zo wordt de selectie verhalen die je via jouw contacten van Twitter of Facebook krijgt voorgeschoteld net iets persoonlijker gemaakt. Ook in de iPad-app kun je door verhalen bladeren door naar links of rechts te schuiven. Dat geeft een leuk verrassingseffect – je weet immers nooit wat het volgende verhaal is – maar zal niet iedereen fijn vinden. De app heeft namelijk geen zoekfunctie, dus speuren naar een bepaald verhaal of een specifieke auteur is onbegonnen werk.

medium tekstWel worden verhalen in collecties met gerelateerde onderwerpen gesorteerd. Bijvoorbeeld categorieën als ‘Editors Picks’ of Nederlandstalige kanalen als ‘Tech Nederland’. De namen van deze collecties staan bovenaan de verhalen. Tik op de naam van een collectie om alle verhalen over dit onderwerp bekijken, gesorteerd op actualiteit of populariteit. Als een onderwerp je bevalt kun je kiezen om een collectie te volgen, zodat deze verhalen automatisch in je verhalen-overzicht terecht komen. Naast collecties is het nu dus ook mogelijk om vrienden en auteurs te volgen. In de toekomst staat volgens de ontwikkelaars in ieder geval een optie waarmee je zelf verhalen in Medium kunt schrijven op het programma. Dan is Medium niet alleen de mooiste app om verhalen in te lezen maar ook een echte schrijversgemeenschap, waarin iedereen verhalen leest, schrijft en met elkaar deelt.

Downloaden: Medium (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2014, 15:37
Categorie Lifestyle
Onderwerpen journalistiek, verhalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.