Meteoric: nieuwe download-manager voor de iPhone met veel features

Meteoric Download Manager is een applicatie die binnenkort in de App Store beschikbaar komt. De applicatie is voornamelijk gericht op het downloaden van liedjes, filmpjes en documenten. Daarnaast biedt de app teveel features om op te noemen.

Meteoric LogoOp iOS zijn er al verschillende browsers van ontwikkelaars die een ingebouwde download-manager hebben. Bij de nieuwe applicatie Meteoric is dat omgedraaid. De app lijkt namelijk meer op een download-manager met ingebouwde browser. Meteoric richt zich namelijk vooral op het downloaden van content als filmpjes, video’s en andere documenten. Daarnaast heeft de applicatie ook Firefox Sync- en Dropbox-integratie waardoor je makkelijk bookmarks óp je iPhone kunt krijgen en bestanden ván je iPhone.

Wanneer je de applicatie voor het eerst opent, krijg je een pagina te zien met daarop veel Vragen & Antwoorden. Vooral als beginnende gebruiker is deze pagina zeer nuttig om even door te lezen. Er staan vragen tussen zoals: “Waar staan mijn gedownloade bestanden?” en “Hoe stream is mediabestanden over AirPlay?”. Ook heel belangrijk: “Hoe transfer is bestanden naar mijn Mac/PC en omgekeerd?”. Dat laatste is dankzij de iTunes USB Sharing methode overigens heel makkelijk. Ook als je even niet in de buurt bent van een computer of je bent de kabel vergeten waarmee je synchroniseert kun je je bestanden zo op je computer krijgen dankzij de Dropbox-integratie.

Downloaden

Meteoric AppStore Magic barHet principe van de download-manager is heel simpel: je gaat naar een website waarop een bestand staat dat je wilt hebben, je drukt een keer op de link en het bestand wordt meteen gedownload. De applicatie ondersteunt ook ‘download acceleration’ en onder andere het pauzeren van een download. Daarnaast kun je ook een reeks van bestanden in een .zip-bestand zetten of juist het tegenovergestelde doen: een .zip en .rar bestand uitpakken. Voor het downloaden van een bestand hoef je overigens niet in de applicatie te blijven: de applicatie maakt gebruik van Apple’s mogelijkheid om bestanden in de achtergrond te downloaden. Zo kun je tijdens een download even tweeten welk bestand je aan het downloaden bent.

Instellingen

Meteoric app InstellingenDe applicatie heeft ook zeer veel instellingen. Je kunt kiezen welke browser de applicatie nadoet: Mobile Safari, Firefox, Chrome, Safari, Internet Explorer of Opera. Ook biedt de applicatie een offline-mogelijkheid, een Ad Blocker, keuze uit veel verschillende soorten zoekmachines, een ‘Private Browsing’-optie en de hoeveelheid gelijktijdige downloads. Met z’n 26 instellingen (ja, we hebben ze geteld) kunnen we ze helaas niet allemaal opnoemen, maar je hebt in ieder geval genoeg mogelijkheden om de applicatie helemaal naar je eigen wensen in te richten.

Mediaspeler

Meteoric App MediaspelerBehalve de liedjes en filmpjes naar een PC/Mac overzetten kan de applicatie nog meer met de bestanden. De app heeft namelijk een ingebouwde mediaspeler. Die heeft ook ondersteuning voor het maken van afspeellijsten en het afspelen van muziek in de achtergrond. Wel is dat gelimiteerd tot liedjes die je gedownload hebt binnen de app.

Andere features

Tot slot nog een opsomming van wat leuke features:

  • Automatisch alle links van een website in een lijstje krijgen zodat je makkelijker bestanden kunt downloaden.
  • Websites via AirPrint uitprinten
  • Een File Manager waarin je ook folders kunt aanmaken
  • De mogelijkheid om via een eigen server aan te maken waarmee je bestanden naar andere apparaten kunt streamen. Daar zitten wel twee voorwaarden aan: je moet op hetzelfde Wi-Fi-netwerk zitten en het apparaat moet een browser hebben.
  • We noemden het al terloops: pagina’s opslaan zodat je ze later offline kunt teruglezen
  • De applicatie ondersteunt plugins, waarmee je de mogelijkheden van de app nóg verder kunt uitbreiden

De applicatie staat momenteel nog niet in de App Store, maar zal binnenkort beschikbaar komen.
Wanneer de applicatie beschikbaar komt kun je de app vinden via deze link:
Meteoric Download Manager

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juni 2011, 17:42
Categorie Productiviteit
Onderwerpen downloaden, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.