MeteoEarth: aardbol met weerbericht van de WeatherPro-makers

MeteoEarth is een Google Earth voor het weerbericht, gemaakt door de mensen van WeatherPro. Met MeteoEarth heb je een interactieve wereldbol met weersinfo.

meteoearth wereldbolMeteoConsult heeft een nieuwe weerapp uitgebracht, MeteoEarth. Dit belooft een revolutionaire weerapp te zijn, gemaakt met technologie die je normaal gesproken alleen op televisie ziet. Het actuele en toekomstige weer wordt op een interactieve wereldbol getoond. Ter introductie kost MeteoEarth €2,69, daarna wordt de app duurder. Je kunt dus thuis tussen de schuifdeuren zelf de rol van weerman of -vrouw spelen, met de iPad in de hand. MeteoEarth is gemaakt door het team achter WeatherPro, een van de populairste weerapps in de App Store.

MeteoEarth is een soort Google Earth, maar dan voor het weer. Je kunt behalve weerkaarten ook maanstanden en een realistische weergave van dag en nacht zien. En dat wereldwijd, voor meer dan 2 miljoen locaties. Met de aankoop van €2,69 ben je er overigens nog niet, want wil je de 5-daagse weersverwachtingen zien, dan moet je een Premium-abonnement afsluiten. Je betaalt €5,49 voor een jaarabonnement of €1,79 voor een kwartaalabonnement. MeteoEarth is bedoeld als een aanvulling op WeatherPro, niet als een vervanger ervan. Het handige is bovendien dat een eenmaal afgesloten Premium-abonnement voor beide apps geldt: dus als je het afsluit kun je zowel in MeteoEarth als in WeatherPro de 5-daagse vooruitblik zien.

Je bedient de aardbol door met je vinger te vegen, waarbij wind, temperatuur, neerslag en bewolking worden getoond. Je bepaalt zelf welke informatie zichtbaar is. Een soortgelijk systeem wordt ook gebruikt in een professioneel systeem dat op televisie te zien is. Je kunt inzoomen op locaties en geanimeerde weerkaarten op elk moment pauzeren.

Downloaden: MeteoEarth (introductieprijs €2,69, iPad, iOS 6.0+)

meteoearth

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2012, 16:33
Categorie Het weer
Onderwerpen meteoearth, weer, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.