De Ronde van Frankrijk biedt ‘het hele peloton’ in iPhone-app

De Tour de France 2014 renners, etappes, routes, het schema en livestanden houd je bij met De Ronde van Frankrijk 2014 iOS-app.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

TdF14 Ronde van Frankrijk iPhone iPad appVoor aanvang van de Tour de France 2014 maakten we al een lijst van nuttige apps voor het live volgen van de wielerronde. Nu ziet het ernaar uit dat het juist een later uitgebrachte iPhone-app is die de show steelt. De Ronde van Frankrijk 2014 van het Nederlandse Banana Apps biedt informatie en geschiedenis van alle renners uit alle ploegen, laat je de verschillende etappes in de iPhone-agenda zetten en biedt live-informatie. Daar valt nog wel wat op aan te merken.

De live-informatie in het meest rechtse van de vijf overzichtelijke tabbladen, geeft alleen gehoor als de rit bezig is. Je wordt verzocht het beeld van de iPhone te kantelen en ziet dan het huidige klassement en de laatste tussenstanden voor de verschillende truien. Een Engelstalige timeline geeft geschreven toelichting op wat er gebeurt en dat maakt De Ronde van Frankrijk een aardige app om erbij te houden als de livestream van de Tour de France je wat teveel data verslindt.

Tour de France live app iPad 2014

Helaas is de informatie op de iPhone wel wat priegelig. Op de iPad is alle informatie ruimer opgezet en komt het beslist beter tot zijn recht. En nu we toch bezig zijn: kleurenblinden kunnen de app laten voor wat het is. De sfeervolle bruingetinte achtergrondfoto’s dringen zich iets teveel op in de tabbladen, waardoor de zwarte tekst er moeilijk te lezen is.

De informatie die de app biedt, is echter prima. In het meest linker tabblad selecteer je een team, zie je de nummers van de renners en bekijk je per renner een profielfoto, gemiddelde snelheid, afkomst en de prestaties per rit in de afgelopen jaren. Het tweede tabblad laat de eindstand van de afgelopen etappes dit jaar zien en met het centrale tabblad Etappes zelf bekijk je de route op de kaart, het profiel van de etappe en de sprint en laatste kilometers uitgelicht.

De Ronde van Frankrijk Kittel informatie De Ronde van Frankrijk etappe 6 op kaart

Schema’s is het onbesproken vierde tabblad waarop je etappes in de agenda van de iPhone kan zetten. Je hebt daarvoor vijf filters, waaronder vlakke etappes, bergetappes en je eigen selectie. Alles bij elkaar opgeteld maakt het van De Ronde van Frankrijk 2014 een complete TdF-app. Natuurlijk verwerken we hem dus in onze Tour de France-applijst, waarin je ook leest over de andere aanraders.

Pluspunten

  • Veel informatie
  • Etappes in agenda

Minpunten

  • Concurrentie is goedkoper

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 augustus 2014, 16:35
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerp tour de france

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.