Briquid: Spelen met water in Nederlands iPad-puzzelspel

Briquid is een Nederlands iPad-puzzelspel waarin je water verplaatst door te graven en bouwen.

BriquidBriquid is een nieuw iPad-spel van Nederlandse ontwikkelaar Gamious, waarvan het spelprincipe fans van Where’s My Water bekend voor zal komen. Je moet een poel met water door een level verplaatsen door te graven in de spelwereld. Waar Where’s My Water het enkel bij graven houdt, moet je in Briquid ook bouwen om een level uit te spelen. Een tap op een spelblok verwijdert hem, maar eenzelfde druk op een lege plek bouwt juist een kubus waar het water overheen kan stromen.

Door te bouwen en graven maak je al snel gecompliceerde constructies in Briquid, waarmee het water op zo efficiënt mogelijke wijze van punt A naar punt B wordt geleid. De puzzels worden al snel knap lastig en vereisen het nodige denkwerk. De reflexen die je voor Where’s My Water gebruikt zijn in Briquid niet nodig, maar een tap op de verkeerde plek van het scherm kan al je werk in een level wel verpesten. Voorzichtigheid speelt hierdoor een grote rol. Dat is overigens niet altijd fijn: soms moet je door een suf foutje aardig gecompliceerde klussen opnieuw uitvoeren. De mogelijkheid om één stap terug te spoelen zou fijn zijn.

Briquid 2

Briquid telt in totaal 100 levels die je pas helemaal hebt uitgespeeld als de volledige bak water op de juiste plek terecht is gekomen. Verwacht echter geen visuele pracht en praal: Briquid gebruikt een simpel retrostijltje, waardoor de puzzels een grotere rol lijken te spelen dan de beelden. Dat is niet erg: de hersenkrakers van Briquid weten ons inmiddels al een tijdje te vermaken.

Downloaden: Briquid (€2,69, iPad, iOS 3.2+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 februari 2013, 10:49
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.