Maps 3D: kaarten-app voor sportievelingen krijgt wandelkaart

De uitgebreide wandel- en fietsnavigatie-app Maps 3D is uitgebreid met een simpelere opname functie, vernieuwde kaarten en meer.

Maps 3D iPhone route plannen wandelroutesHet was onze aanrader in de uitgebreide lijst met fiets-apps eerder dit jaar: Maps 3D. De applicatie die kaarten met hoogteverschillen heeft samengesteld uit allerlei bronnen, overtuigde al met zijn mogelijkheid delen van de kaart offline te bewaren en je bijgehouden fiets-, wandel of klimroutes bij te houden. In de nieuwe versie Maps 3D is het opnemen van je route een stuk eenvoudiger gemaakt en heb je in delen van de wereld beschikking over gemarkeerde wandelpaden die andere lopers al hebben afgelegd.

Fiets-apps iPhone Maps 3DJe route opnemen kan nu meteen onder een knop linksonder op de kaartweergave. Je hebt daarbij de keuze om de opname-intervallen aan te passen zodat niet elke stap van je wordt geregistreerd, maar je in ieder geval behoorlijk wat batterij bespaart. Je kan de intervallen automatisch laten pauzeren als je even niet verplaatst, maar kan hem nu ook handmatig aanpassen.

De nieuwe wandelkaart kan je selecteren in het overzicht met verschillende kaarten in de applicatie. Je bekijkt de kaart in eerste instantie plat, zodat je allerlei routes al overzichtelijk aangegeven ziet staan in verschillende kleuren routes. De volledig nieuwe 2D-kaart is een van de vele nieuwe opties van Maps 3D. Verder kan je de eenheid van je snelheid instellen, de hoogtewaarden baseren op GPS of terrein, kaarten automatisch laten updaten en kan je instellen dat er minder nieuwe kaarten worden ingeladen om je batterij te besparen. Als je dat wilt, kan je nu instellen dat de iPhone automatisch in standby gaat na een tijdje. Oudere kaarten in de applicatie kunnen bovendien bijgewerkt worden.

Downloaden: Maps 3D (€3,59, universeel, iOS 5.0+)
Downloaden: Maps 3D Lite (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2013, 17:13
Categorie Navigatie
Onderwerpen 3d, fietsen, wandelen, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.