Magisto maakt bijna automatisch leuke iPhone-video’s #CES2012

Magisto heeft een iPhone-app uitgebracht. De Israelische start-up laat je meerdere video's uploaden, die vervolgens worden omgezet naar een leuk filmpje.

magistoVideo’s opnemen lukt ons allemaal wel. Maar daarna moet je ze ook nog bewerken tot een leuk filmpje. Sightera Technologies laat op de CES 2012 zien dat je daar op de iPhone nauwelijks moeite voor hoeft te doen. De fabrikant is één van de weinige bedrijven die een software-oplossing op de beurs laten zien. De meeste aankondigingen op de CES hebben te maken met hardware. De iPhone-app Magisto maakt leuke filmpjes op basis van bestaand materiaal. Je moet wel eerst een gratis Magisto-account aanmaken, daarna je video’s vanuit de app uploaden naar de servers van Magisto en achteroverleunen.

Via e-mail krijg je een melding wanneer het filmpje klaarstaat. Je kunt het daarna delen via YouTube, Facebook en e-mail. Je kiest zelf de soundtrack en de titel van je filmpje. Magisto kan ook gezichten herkennen en voorzien van tags. Zo kun je filmpjes delen met de mensen die getagd zijn.

magisto-iphone-videoDe in Israel gevestigde start-up haalde afgelopen herfst nog 5,5 miljoen dollar investeringsgeld op. Hoe Magisto geld gaat verdienen, is nog even onduidelijk. Ook onduidelijk is het “geheime mechanisme” waar Magisto mee werkt, die ervoor zorgt dat de beste fragmenten uit een filmpje worden gepakt.

Magisto is niet bedoeld voor de videofreaks, die elk detail willen bepalen. “De gemiddelde persoon doet niet aan videobewerking”, zei Magisto-medeoprichter Oren Boiman. “Dus ze publiceren lange saaie video’s waar niemand naar wil kijken of ze bewaren het op een harddisk, zonder te kijken, te bewerken of te delen.” Met de software van Magisto kun je die saaie video’s inkorten tot iets leuks, dat de moeite waard is om wél aan anderen te laten zien.

Downloaden: Magisto (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2012, 7:30
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen ces2012, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.