The Daily straks niet meer exclusief op de iPad

The Daily zal ook beschikbaar komen op Android-tablets. News Corp. gaat samenwerken met Verizon om een
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

the-dailyToen The Daily werd gelanceerd, leverde dat een ongebruikelijk mediaspektakel op. Apple-topman Eddy Cue kwam voor een (ongebruikelijk) optreden naar New York, waar de eerste echte iPad-krant werd onthuld. The Daily was speciaal opgericht als tabletpublicatie, met een gigantische redactie die exclusief voor de iPad-app schreef. De eerste maanden was er kritiek en de gratis testperiode werd tot twee maal toe verlengd, wat tot geruchten leidde dat er maar weinig betalende abonnees waren binnengehaald. Bijna een jaar later is The Daily een gerespecteerde krant geworden, maar er komt wel een einde aan de exclusiviteit op de iPad.


De krant komt beschikbaar op een aantal Android-tablets. News Corp. is een samenwerking aangegaan met operator Verizon Wireless om een Android-versie van de app te maken. Deze zal op abonnementsbasis op de Samsung Galaxy Tab 10.1 worden aangeboden. Wie al een Tab 10.1 heeft, krijgt de krant aangeboden via een software-update. Ook zal The Daily standaard voorgeïnstalleerd zijn op toekomstige Galaxy Tab 10.1 en 7.7 tablets. De Android-gebruikers moeten er $3,99 per maand of $39,99 per jaar voor gaan betalen en kunnen The Daily een week lang gratis proberen.

De productie van The Daily kost veel geld (“10 miljoen dollar verlies”, schreven we in mei 2011) en er wordt dan ook nog geen winst gemaakt. Toch lukte het The Daily om in 2011 uit te groeien tot de op twee na meestverdienende iPad-app in de iTunes Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 januari 2012 om 13:56
Onderwerp
Categorie
Nieuws
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.