Machinarium komt volgende maand naar de iPad

Machinarium, de bekendste game van ontwikkelaar Amanita Design, moet volgende maand in de App Store verschijnen. In het spel kruip je in de huid van een klein robotje op weg naar de grote stad.

Machinarium wordt in augustus in de App Store verwachtHet Tsjechische Amanita Design brengt zijn bekendste game eindelijk naar de iPad. Machinarium, een point & click adventure met een klein robotje op weg naar de grote stad, moet volgende maand nog in de App Store verschijnen. De game werd origineel in Flash ontwikkeld, wat het lastig maakte om hem naar de iPad over te zetten.

Machinarium kwam in oktober 2009 uit voor de pc. Je kruipt in de huid van een robotje op de vuilnisbelt, die op weg gaat naar de grote stad. Je kunt je armen, benen en lichaam uitrekken en samendrukken om zo bij bepaalde plekken te komen. Onderweg los je de nodige puzzels op. Het spel werd al snel opgepikt door verschillende media en wist een aantal prijzen te winnen. Vooral de handgetekende omgevingen en spelfiguren vielen in de smaak, omdat deze het spel de allure van een kinderboek gaven.

Ontwikkelaar Jakub Dvorský vertelde aan gamesite Pocketgamer dat het spel zo goed als af is, maar dat ze nog een flink aantal kleine bugs moeten fixen. Als dit goed verloopt, dan hoopt de studio het spel in september in te dienen bij Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2011, 10:50
Categorie Games
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.