Luminance: fotobewerker met uitgebreide History-functie

Luminance voor de iPhone en iPad is een fotobewerkings-applicatie waarin je laag over laag kunt toevoegen en met verschillende filters kan werken. Een laatste actie ongedaan maken is een fluitje van een cent.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Luminance fotobewerking iPhone iPadHet is moeilijk om door de bomen van al die fotobewerkingsapplicaties op de iPhone en iPod touch het bos nog te zien. Toch vond ontwikkelaar Subsplash dat er genoeg ruimte op de markt was voor haar nieuwe applicatie Luminance. Allereerst is de applicatie universeel en is hij dus ook geoptimaliseerd voor de iPad. Een andere kracht is dat je gemaakte wijzigingen eenvoudig ongedaan kan maken.

Luminance Tone Curve iPhone fotobewerkingHet ongedaan maken van de laatste stap is een welkome functie van Luminance. De app stelt je namelijk in staat verschillende lagen van kleurenfilters over elkaar heen aan te brengen. In meerdere applicaties kun je na een ongewenste wijziging geen kant meer op en mag je opnieuw begonnen, maar hier mag je het rustig opnieuw proberen. Druk op het klokje bovenin het scherm en je ziet het stappenplan van je vorige aanpassingen. Zo kun je ook drie acties terugdraaien en een rigoureus andere stijl proberen.

Hoewel, rigoureus: de aanpassingen die Luminance biedt zijn in de basis niet erg bijzonder. Je kunt kiezen voor verschillende kleurenfilters die een gevoel van nostalgie willen uitstralen, vignette om een donkere rand aan te brengen en Luminance bibliotheek in-appsepia om de foto te vergelen. Wie een stap verder wil doen, kan dat echter wel. Instellingen als witbalans, exposure, helderheid en contrast en het specificeren van kleurstellingen (‘tone curve’ en ‘split toning’) zijn handmatig aan te passen aan de hand van sliders.

Foto’s kunnen worden geëxporteerd naar Facebook of worden afgedrukt (via AirPrint), maar kunnen natuurlijk ook op je iDevice worden opgeslagen en per e-mail worden verzonden. Tevens kan er aangegeven worden of een foto in een handzaam klein, medium, groot of origineel formaat wordt opgeslagen.

Downloaden: Luminance (€0,79, introductieprijs, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2011, 1:22
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen effecten, fotobewerking, fotofilters

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.