Luminance: foto’s van effecten en filters voorzien op de iPad

Luminance is een nieuwe applicatie voor fotobewerking op de iPad en de iPhone en heeft als bijzondere opties dat je aanpassingen aan foto's eenvoudig ongedaan kan maken.

Luminance fotobewerking iPhone iPadNu gaandeweg steeds meer iPhone-applicaties universeel worden gemaakt en daarmee geoptimaliseerd zijn voor de iPad, kan Apples tablet in de komende periode rekenen op een toestroom van apps waarmee fotobewerking mogelijk is. Luminance is een nieuwe toepassing die sinds deze week universeel is. Met Luminance kun je laag na laag na laag filters en effecten toe te passen op foto’s en minder gewenste aanpassingen meteen weer ongedaan te maken.

Luminance iPad filter kiezenDe aanpassingen die Luminance biedt zijn in de basis niet erg bijzonder. Je kan kiezen voor verschillende kleurenfilters die een gevoel van nostalgie uitstralen, er is een optie tot vignetteren om een donkere rand aan te brengen en sepia om de foto te vergelen. Dat zijn functies die veel fotobewerkers op de iPad en iPhone al bieden. Fijn is wel dat toegepaste effecten dankzij de uitgebreide historie weer volledig ongedaan kunnen worden gemaakt.

Wie een stap verder wil, kan dat echter wel. Instellingen als witbalans, exposure, helderheid en contrast en het specificeren van kleurstellingen (‘tone curve‘ en ‘split toning‘) zijn handmatig aan te passen aan de hand van sliders. Luminance iPad sliders voor instellingenDie staan op de iPad allemaal handig onder elkaar. Indien de iPad horizontaal wordt vastgehouden, staan ze zelfs direct naast de foto en zijn de wijzigingen meteen zichtbaar.

Foto’s kunnen worden geëxporteerd naar Facebook of naar een aangesloten printer, maar kunnen natuurlijk ook op het toestel worden opgeslagen en per e-mail worden verzonden. Tevens kan er aangegeven worden of een foto in een handzaam klein, medium, groot of origineel formaat wordt opgeslagen.

Downloaden: Luminance (€0,79, introductieprijs, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 augustus 2011, 21:09
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen effecten, fotobewerking, kleurenfilters

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.