Nederlandse dienst taxiID deze week officieel van start

De Nederlandse dienst taxiID is deze week officieel van start gegaan. Met de dienst kun je een taxi bestellen en live laten volgen op de kaart. Je kan vooraf zien hoe de taxichauffeur wordt gewaardeerd en in welke prijsklasse hij valt.

taxiid-kaartWe hebben eerder op iPhoneclub wel eens geschreven over taxiID, de dienst waarbij je via de iPhone een taxi kunt bestellen en vooraf kunt zien hoe andere klanten de chauffeur beoordelen. Ook kwam de dienst ter sprake in een van de afleveringen van iCulture Weekly. Inmiddels is het uitrollen van de dienst zover gevorderd, dat deze week de officiële lancering gaat plaatsvinden. Vanaf deze week zijn in Amsterdam voor het eerst taxi’s te bestellen via de app taxiID.

Ruim 100 chauffeurs zijn al online (geweest) met de chauffeursapp. Het handig is dat je vooraf kunt zien waar de taxi zich bevindt en dat je zelf bepaalt welke kwaliteit je voor welke prijs krijgt. De dienst heeft ook taxiTrace geïntroduceerd, waarmee vrienden en relaties je op de kaart kunnen volgen. Ze kunnen dan precies zien of je al bijna op de bestemming bent en welke route de taxi neemt. Zit je in een taxi die gebruik maakt van taxiID, dan kun je via Facebook of Twitter de link delen met vrienden. Een sms-bericht of e-mailtje sturen kan ook. De ontvanger heeft geen app nodig om de route te bekijken, want deze verschijnt gewoon realtime op Google Maps in de browser.

taxiid-rit-delen

Downloaden: taxiID (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2011, 12:12
Categorie Reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.