Nederlandse Online Soccer Manager uitgekomen op iPad

Online Soccer Manager (OSM) voor iPad is de ultieme versie van de voetbalmanager-game, waaraan je ontzettend verslaafd kan raken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Online Soccer Manager iOSHet populaire Nederlandse voetbalmanagementspel Online Soccer Manager (OSM) is nu ook voor de iPad uitgekomen. Het is niet zomaar een update van de iPhone-app. Bowie Derwort van ontwikkelaar Gamebasics schreeuwt het in de App Store van de daken: “De app ziet er fantastisch uit. Tien keer mooier dan alles wat we hiervoor gemaakt hebben!” En ook collega Gijs Meuldijk is erg enthousiast: “De iPad-app biedt veel meer mogelijkheden dan onze app op de iPhone”.

Coach een team tegen vrienden

Welke opties de iPad-versie precies rijker is ten opzichte van de iPhone-app, moeten we je schuldig blijven. De verslaving die OSM heet, stamt voor ondergetekende nog uit een periode van vóór het spel op de iPhone en is daarna bewust niet nog eens aangezwengeld. Uit zelfbescherming, zou je kunnen zeggen. Het principe van OSM is namelijk al jaren onaangeraakt. Je coacht een echt bestaand team in een competitie waarin vrienden en/of onbekenden en/of computers je tegenstanders zijn. Elke dag bereid je je team voor en stel je tactieken en trainingen in voor de volgende wedstrijd, die zonder jouw invloed ‘s nachts wordt gespeeld. Vanaf de vroege ochtend bekijk je de eindstand van de wedstrijd en zie je of je je vriend geklopt hebt of niet. Het is een formule die volgens Gamebasics meer dan 4 miljoen actieve spelers per maand trekt.

Online Soccer Manager OSM iPad trainingskamp

Overzichtelijk en frivool

Online Soccer Manager op de iPad is een lekker overzichtelijke app geworden. Onderin beeld neemt een grote knoppenbalk de ruimte om je de weg te wijzen naar je teamsamenstelling, je opstelling, je tactiek, je trainingen, je belegde trainingskamp en het personeel dat je hebt aangenomen of dat je er nog bij kan nemen – zoals bijvoorbeeld een spion bij de tegenstander voor een in-app aankoop. Je komt binnen op de pagina met de laatste uitslag, het wedstrijdverloop dat je terug kan kijken en de stand in de competitie. Daar kan je altijd naar terug met de homeknop.

OSM trainingen kies een speler

De overzichtelijkheid ging niet ten koste van de frivoliteit van de app. Elk scherm is volledig ingekleurd met groene en blauwe achtergronden en de pagina met het trainingskamp ziet er zelfs erg leuk uit met een groot voetbalveld als achtergrond. Nee, de koddige kale mannetjes van OSM zijn nog altijd niet stijlvol, maar binnen de huisstijl van Online Soccer Manager is de nieuwe iPad-app inderdaad de mooiste en meest veelzijdige uiting.

Downloaden: Online Soccer Manager (gratis, universeel, iOS 6.0+)

OSM tactiek spelers en team

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2014, 13:02
Categorieën Games, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.