‘Logitech iPhone-gamecontroller gaat Powershell heten’

De Logitech gamecontroller voor de iPhone gaat Logitech Powershell heten, zo vermoeden bronnen op basis van een handelsmerk dat Logitech vastlegde.

logitech controller evleaksUit een vastgelegd handelsmerk van Logitech blijkt dat de gamecontroller waar ze aan werken vermoedelijk Logitech Powershell gaat heten. Er lekten eerder al beelden van de Logitech gamepad uit, een officiële gamecontroller die het MFi-certificaat (Made For iPhone) krijgt. Dat houdt in dat Apple het accessoire officieel ondersteunt. Een naam was echter nog niet bekend, maar uit data van handelsmerkensite LegalForce blijkt nu dat Logitech de naam Powershell heeft vastgelegd.

Het gaat daarbij om een “integrated game control device and battery pack for use with computers and digital electronic devices”. Absolute zekerheid is er niet dat het hier om de iPhone-controller gaat, maar voorzover wij weten werkte Logitech niet aan andere gamecontrollers. De gamecontrollers die Logitech al op de markt brengt hebben generieke namen zoals Logitech Gamepad F310 en F710. Logitech registreerde de merknaam in september van dit jaar en kondigde eerder dit jaar – na een reorganisatie – aan om op mobiel te focussen. Vooral tablets en smartphones zouden prioriteit krijgen. Verkoop van de pc-accessoires verliep de afgelopen tijd moeizaam, vandaar de verschoven focus. Behalve Logitech is ook Moga bezig om een gamecontroller voor de iPhone te maken; afgelopen week doken hiervan de eerste beelden op.

logitech-gamepad-iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 oktober 2013, 12:36
Categorie Games
Onderwerpen gamecontroller, logitech

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.