Gelekte afbeelding toont Moga iOS 7-gamepad met analoge sticks

Een gelekte afbeelding toont een iOS 7-gamecontroller van Moga met twee analoge sticks, een d-pad, schouderknoppen en meer.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Moga iOS 7 controller

Een gelekte afbeelding laat de Moga Ace Power-gamecontroller voor de iPhone zien. Door je iPhone in dit apparaat te hangen kun je één van de ondersteunde games spelen met fysieke knoppen. Een ingebouwde 1800mAh-batterij zal de controller van stroom voorzien en kan vermoedelijk ook worden gebruikt om je iPhone tijdens het gamen op te laden.


Het idee achter de gamepad komt overeen met een eerder gelekte afbeelding van Logitech, maar Moga’s apparaatje is op één wezenlijk front beter: deze controller heeft ook twee analoge sticks, terwijl die van Logitech slechts een d-pad gebruikt.

Bovenstaande plaat van de controller is uitgelekt via @evleaks. Het betreft vermoedelijk een persafbeelding, wat er op wijst dat de gamepad wellicht binnenkort al wordt gepresenteerd. Tijdens WWDC maakte Apple al bekend wat Moga werkt aan een gamepad die iOS 7’s controller-API ondersteunt, maar tot nu toe hadden we nog geen afbeeldingen gezien.

Controller iPhone opzet AppleGamepads voor je iPhone zijn er al langer: zo bieden de iControlpad en de iCade bijvoorbeeld fysieke knoppen om mee te gamen. De ondersteuning voor deze controllers was alleen zeer beperkt. Apple’s nieuwe controller-API wordt alleen wel breed opgepikt: The Walking Dead, Limbo en Bastion maken allemaal al gebruik van de nieuwe gamepad. Het is nu alleen nog even wachten tot het nieuwe apparaatje wordt aangekondigd. Het lange wachen op ook Logitech’s controller doet vermoeden dat er in samenwerking met Apple één groot persmoment is gekozen.

moga ace power controller

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.