Lock Screen Weather: weerbericht in een oogopslag op je iPhone-lockscreen

Lock Screen Weather toont het weerbericht op je lockscreen, zonder dat je je iPhone helemaal hoeft te 'slide to unlocken'.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

lock screen weatherLock Screen Weather is een kortgeleden verschenen app, waarmee je lokale weersinformatie op je lockscreen kunt zien. Je hoeft je iPhone niet volledig te openen met ‘ontgrendel’ en je hoeft ook geen jailbreak uit te voeren. Er zijn twee mogelijkheden om de weersinformatie te bekijken: alleen het lokale weer van dit moment, of een blik op de vooruitzichten van de komende vijf dagen.

Zodra je de app voor de eerste keer start krijg je vrolijke vogelgeluiden te horen. Je geeft toestemming om je huidige locatie vast te stellen en pushberichten te sturen. Daarna staat eigenlijk alles goed ingesteld, ook het feit dat je de temperatuur in graden Celsius wilt aflezen. Eventueel kun je nog handmatig je woonplaats invullen, als je er geen vertrouwen in hebt dat de app dat correct heeft gedaan. Tienduizenden steden wereldwijd worden ondersteund, dus kies een plaats die bij jou in de buurt ligt. In plaats van vogelgeluiden kun je ook stilte, geluiden van jungle, meer of oceaan instellen.

De grafische effecten van de app worden automatisch aangepast aan de weersomstandigheden. Ook werkt de app automatisch het weerbericht bij, al wordt er niet gezegd hoe lang de tussenpozne zijn. Wel zitten er twee nadelen aan de app. De app moet steeds op de achtergrond actief blijven, anders krijg je weer je oude lockscreenafbeelding (met alleen een foto) te zien, maar dit zal een beperking vanuit Apple zijn, waar de ontwikkelaar niet zoveel aan kan doen. Een ander nadeel is dat de natuurgeluiden blijven doorspelen, terwijl je de app niet meer geopend hebt. Ik zou liever zien dat de app alleen geluiden maakt op het moment dat je even het lockscreen wil raadplegen. Of beter nog: helemaal geen natuurgeluiden, want ze voegen voor mij eigenlijk helemaal niets toe. Het gevaar is nu dat iPhones van mensen die deze app geïnstalleerd hebben eindeloos vogelgeluiden blijven afspelen, waardoor de batterij leegraakt en mensen in je omgeving gefrustreerd raken door dat geflierefluit… net zoals in de snackbar, waar je na een halfuur gekwetter ook wel weer eens weg wilt. Hou er ook rekening mee dat er geen optie is om het geluid volledig uit te schakelen, al staat er wel een optie ‘Silence’ in het lijstje (die je iPhone inderdaad helemaal stil maakt).

Desondanks: een erg mooie app, die wel wat doet denken aan de weersverwachting van concurrent HTC Sense. Je hoeft geen jailbreak uit te voeren en hoeft geen apps als IntelliScreenX te installeren.

Downloaden: Lock Screen Weather (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 december 2011, 15:37
Categorie Het weer
Onderwerpen lockscreen, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.