GreenGoose-sensor met iPhone-app houdt activiteiten van je hond in de gaten

GreenGoose heeft een sensorkit voor honden gemaakt, waarmee je de activiteiten van je hond in de gaten kunt houden. De sensorkit bevat labels voor aan de halsband, waarmee wandelen, spelen, eten en beloond worden gemeten kunnen worden, via een iPhone-app.

sensor-greengooseHet internet of things en de quantified self zijn trends die het afgelopen jaar flink zijn toegeslagen. We meten ons gewicht, onze bloeddruk en de afstanden die we hardlopen met apps, Wi-Fi-weegschalen, connected hartslagmeters en andere leuke gadgets. Voor de hond was de keuze nog beperkt, maar gelukkig brengt GreenGoose nu iets passends op de markt.

GreenGoose is een start-up die een 50 dollar kostende sensorpakket voor honden heeft uitgebracht. Daarmee kun je in de gaten houden hoeveel je hond loopt, speelt, eet en beloningen krijgt. Alles is af te lezen via de Petagonia iPhone-app. De sensoren zijn nu al te bestellen en worden in januari geleverd. Voor honden met goede voornemens… en voor baasjes met veel vertrouwen, want het gaat bij deze eerste productreeks om een beta-release, waarbij je niet de garantie krijgt dat alles al goed werkt. GreenGoose kreeg een half miljoen dollar van angel-investeerders om de plannen te realiseren. Het in San Francisco gevestigde bedrijf levert een label, die je kunt vastmaken aan de halsband van de hond. De sensor houdt alle bewegingen in de gaten en stuurt een samenvatting van de wandeling naar de iPhone, zodra deze zich binnen bereik bevindt. We moeten er echter niet te zwaar aan tillen, dat ook de hond nu aan een fitnessregime moet: “Het hele idee is om dagelijkse dingen speelser te maken”, zegt GreenGoose-oprichter Brian Krejcarek erover.

Er zijn ook sensoren in de vorm van stickers en kaartjes, voorzien van batterijen die een jaar meegaan. Daarnaast heeft het bedrijf nog honderden ideeën om in sensoren te verwerken, zoals een sensor verwerkt in een formaat bankpasje, die meet wanneer je van de stoel gaat en in beweging komt. Een ander idee is een sensor die registreert of een toiletbril omhoog of omlaag staat. Ontwikkelaars die met de sensoren aan de slag willen gaan kunnen gebruik maken van de open API.

Meer info: GreenGoose Starter Kit ($50)

greengoose-hond-sensorkit

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 december 2011, 15:34
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerp dieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.