Live Weer: stijlvolle iPhone-weerapp toont temperatuur ook op homescreen

Live Weer of Live Weather is een nieuwe weer-app voor de iPhone en iPad die de temperatuur in de badge van het app-icoon op het homescreen zet. Ook is de applicatie goed als screensaver in een docking station.

Live Weer iPhone iPad temperatuur in homescreenEr zijn al behoorlijk wat weer-applicaties die furore maken met fraaie, geanimeerde achtergronden. Er is ook al een populaire weerapp die de temperatuur weergeeft in het badge-icoontje op het homescreen van de iPhone. De nieuwe app Live Weer combineert beide en doet, mede door zijn grote klok en mogelijkheden, eveneens dienst als screensaver als de iPhone in een oplader staat.

Live Weer is in de App Store volledig naar het Nederlands vertaald, maar de applicatie zelf is grotendeels in het Engels uitgevoerd. De dagen zijn wel Nederlands, maar weertermen als Humidity (vochtigheid), Precipitation (Neerslag), Pressure (luchtdruk), Visibility (zichtbaarheid) en de hoogste, laagste en gevoelstemperatuur staan er allemaal in het Engels.

Live Weer (Weather Live in andere landen) heeft meer instellingen en die mogen er zijn. Standaard zie je een overzicht met alle denkbare gegevens in één oogopslag. In het venster bovenin zie je de huidige temperatuur, het type weer, de hoogste en laagste temperaturen en gevoelstemperatuur. Daaronder zie je de klok en datum en daaronder tref je de hierboven genoemde Engelse termen, in het midden nog verrijkt met een kompas dat de windrichting en -snelheid aangeeft.

Het venster daaronder toont het weer vandaag in periodes van drie uur. Op het moment van schrijven is het 12.32 uur. Het overzicht begint bij 13.00 uur en gaat door door 10.00 uur morgenochtend. Daaronder tref je een dagvoorspelling met een pictogram per dag en de hoogste en laagste temperatuur eronder.

Maar dat venster kan je weghalen. Sterker nog: je kan de hierboven beschreven layout nietig verklaren en gaan voor een ‘text only’ optie, waarbij je vooral de geanimeerde achtergrond ziet en slechts helemaal bovenin en onderin wat gegevens. En zelfs daarin kan je met een knop de voorspellingen per uur en per dag nog zien. Tussenvormen zijn alleen het huidige weer tonen in het venster, het huidige weer met dagvoorspelling en het huidige weer met uurvoorspelling. Allemaal hebben ze de tijd en datum in beeld staan en dat is niet voor niets, want een andere optie van Live Weer is dat je het beeld kan laten aanstaan als je de iPhone aan de oplader hangt of in een docking station neerzet. Met name de Text only-beeldvariant zorgt dan voor een mooie screensaver. Overigens blijft het beeld ook aanstaan als je de iPhone niet in een oplader hebt zitten.

De temperatuur in de badge van de applicatie ververst regelmatig. Het is een functie die we en veel lezers met ons al waardeerden aan de populaire weer-app Celsius. Die ziet er verder niet zo sprankelend uit als bijvoorbeeld Weather HD en Weather+, maar dat doet Live Weer dan weer wel. Toch blijft er ook aan Live Weer nog wat te verbeteren. Zo ontbeert de app een buienradar.

Downloaden: Live Weer (€0,79, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2011, 14:26
Categorie Het weer
Onderwerpen celsius, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.