Little Masters: nog net geen Pokémon voor de iPhone

Little Masters is zo dicht als je kan komen bij Pokémon op de iPhone en iPod touch. In het spel stuur je trainers erop uit om beestjes voor je te vangen die je zelf laat vechten en traint om het tegen online tegenstanders op te nemen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Little Masters Pokémon voor de iPhone iPod touchAls je even niet oplet, zou je denken dat Pokémon voor de iPhone en iPod touch is uitgekomen. Dat is bijna het geval. Little Masters ziet eruit en voelt aan als een echte Pokémon-game op de Gameboy of Nintendo DS, maar heeft niks met Nintendo of ontwikkelaar Game Freak te maken. Toch vang je in het spel allerlei kleine beestjes die je vervolgens kunt trainen. Zo kan je ze inzetten in gevechten om andere beestjes te vangen of in online wedstrijden tegen andere ‘Pokémon trainers’.

Ze heten natuurlijk geen Pokémon trainers in het spel, maar probeer je maar eens te ontdoen van het gevoel dat je Pokémon aan het spelen bent op het touchscreen. De pixelstijl, het kleurgebruik van het spel en de manier waarop de monsters vechten: het is precies Pokémon. Om het forum van gamessite TouchArcade windt ontwikkelaar Raymond Chan er dan ook geen doekjes om: de intentie was om een Pokémon-achtige game op de iPhone uit te brengen.

Dat is gelukt. Meteen in het begin van het spel kom je een ei tegen en mag je je verbeelden wat erin zit: een waterdier, een graseter of een vuurbeestje? Precies dezelfde keuze als je in de allereerste Pokémon-spellen voor de Gameboy had. Het type beestje is van evident belang voor de gevechten waar je hem wilt inzetten: water is erg sterk tegen vuur, vuur kan prima uit de voeten tegen gras en gras kan fors uithalen naar water. Little Masters geeft niet aan van welk type je tegenstander is. Zo ontdek je al puzzelend welk beestje van je een goede kans maakt tegen het beestje waarvan je na het gevecht natuurlijk graag het ei wil veroveren, zodat je hem kan toevoegen aan je eigen stal.

Toch is Little Masters niet helemaal Pokémon voor de DS. Het spelconcept is vertaald naar de mobiele generatie die niet uren tijd heeft om in een spel te dwalen, maar een spelletje ook even vijf minuten tussendoor wil oppakken in de trein of bus. Daarom is het ontdekkingselement eruit gehaald. Je loopt dus niet zelfstandig door bossen, dorpen en buitengebieden op zoek naar nieuwe beestjes. In plaats daarvan heb je een aantal vangers die je aan het werk kan zetten om beestjes voor je te vangen zodat je ze kan bevechten. Naast eieren om nieuwe beestjes mee te broeden, kan je ook items krijgen na een gevecht. Daarmee kan je bijvoorbeeld de aanval of verdediging van een beestje verhogen. Met in-app verkrijgbare munten kan je het zoeken naar nieuwe gevechten en het broeden versnellen, al krijg je in het spel ook munten voor wedstrijden tegen online spelers.

In een volgende versie van Little Masters komt wel degelijk een ontdekkingselement. De ontwikkelaar heeft al een video vrijgegeven van hoe het verkennen eruit komt te zien.

https://www.youtube.com/watch?v=h6qM95kKeVk

Little Masters heeft het in zich net zo verslavend te worden als Pokémon zelf. Omdat je de beestjes een naam kan geven en eigenhandig traint naar hogere levels met nieuwe aanvallen die je kan uitvoeren, krijg je gevoelsmatig een beetje een band met de beestjes. Dat het spel gratis is te downloaden en ook prima te spelen is zonder in-app aankopen, betekent bovendien dat er geen drempel is om Little Masters eens te proberen.

Downloaden: Little Masters (gratis)

Update: Bureau voor Gamers heeft uitgezocht in hoeverre er sprake is van een rip-off, gepikt uit een Italiaans forumbericht uit 2011. De bedenker, Blazeknight, blijkt echter toestemming te hebben gegeven om zijn fakemon te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2012, 11:49
Categorie Games
Onderwerpen multiplayer, nintendo, pokemon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.