Gameloft brengt Wild Blood uit: hakspel met Unreal Engine

Wild Blood is de nieuwste game van Gameloft en het eerste iPad-spel van de uitgever dat gebruik maakt van de Unreal Engine bekend van Infinity Blade. In de hack & slash speel je als Sir Lancelot tegen King Arthur.

Wild Blood iPad vecht gameplayWild Blood is een nieuw, fantasierijk hakspel voor de iPad en iPhone waarin je als Sir Lancelot de wereld moet zien te redden van een doorgeslagen King Arthur en zijn hulp van hogere hand Morgana. De omgevingen zijn grootser opgezet en gedetailleerder dan in veel actiegames die je op het platform gewend bent, en dat heeft een reden. Wild Blood is de eerste game van de grote uitgever Gameloft die gebruik maakt van de Unreal Engine, de spelmotor achter onder andere Infinity Blade.

Wild Blood Maya-omgeving in de luchtIn het hakspel trek je op richting Avalon op King Arthur de troon te ontzeggen. Daarbij kom je langs tien verschillende rijken waar je je een baan doorheen vecht tegen talloze soorten tegenstanders. Je begint met een zwaard, maar hebt al snel ook toegang hebt tot magie en een krachtige kruisboog. Het eerste rijk is van het kaliber huisje-boompje-beestje en speelt af in een rustig Middeleeuws dorp, daarna wordt het memorabeler. Je doorkruist kerkers van ijs, steen en vuur en begeeft je zelfs in een wereld bestaande uit zwevende platformen met gebouwen erop die qua bouwstijl aan de Maya’s doen denken.

In tegenstelling tot wat je misschien verwacht, vecht je niet helemaal in een totaal vrije wereld in Wild Blood. Sterker nog: het pad is juist behoorlijk voor je uitgestippeld, en gangen wisselen soms af met grotere ruimtes die fungeren als vechtarena, en zelfs voor je worden afgesloten zodat je niet tussendoor weg kan lopen. Het verschil met vorige Gameloft-actiespellen is dat de mate van detail veel groter is. De omgevingen zien er rijk uit.

Wild Blood iPad groot zwaardQua gameplay is Wild Blood niet heel erg opzienbarend voor de doorgewinterde gamer. Je hakt je met een combinatie van actieknoppen door de tegenstanders heen en de game is zelf zo vriendelijk je automatisch naar de volgende vijand te laten springen. Dat bespaart een hoop problemen met de stugge camera die soms lastige hoeken inneemt. Gelukkig leidt de actie daar zelf behoorlijk vanaf: die is vurig, vloeiend en verrast soms met imponerende tegenstanders. Naast de verhaallijn is er ook een online multiplayermodus aanwezig waarin je met drie tegen drie kan vechten voor de punten, of een spel Capture the Flag kan spelen. De speltypes kunnen overigens ook offline met meerdere personen worden gespeeld.

Downloaden: Wild Blood (€5,49, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2012, 13:25
Categorie Games
Onderwerpen avonturengame, gameloft, unreal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.