Lightt: iPhone-app toont je leven in filmpjes van 10 frames

Lightt is een bijzondere iPhone-app waarin je je leven vastlegt met animaties van 10 frames, die daarna worden toegevoegd aan je levensfilm.

Lightt header fotofilm van je levenTien seconden om je activiteit te illusteren, alle filmpjes van tien seconden achter elkaar om een inkijkje in je leven te geven. De nieuwe iPhone-app Lightt maakt het delen van de activiteiten waar je mee bezig bent, wat minder statisch dan een bericht op Facebook of een etensfoto op Instagram. Je start Lightt, richt je camera en schiet tien fotoframes die vervolgens als een animatie aan de ‘film van je leven’ wordt toegevoegd.

Tja, dan lijken die apps waarbij je elke dag een foto van jezelf maakt om te zien hoe je verandert, ineens niet meer zo bijzonder. Je kan Lightt zien als een variant daarop: ook in een app als DailyMugShot maak je losse foto’s die uiteindelijk tot een vloeiende animatie wordt vermaakt. Het verschil is dat je in Lightt meteen tien foto’s van één evenement maakt, en je er dus bewegend beeld mee krijgt. Dat geeft meer inzicht in wat je doet dan een stilstaand shot.

Het bijzondere aan Lightt is dat je animaties niet apart afgespeeld kunnen worden nadat je ze hebt geüpload op het sociale netwerk. Nee, ze worden meteen toegevoegd aan de totale film die je hebt gemaakt. Als je in de Activity-stream ziet dat een van de mensen die je volgt, een nieuw fragment heeft geüpload, begint die meteen met afspelen in de grote film. Die wordt bovenin het beeld afgespeeld, met daaronder thumbnails waar je doorheen kan scrollen, om snel naar een fragment te gaan. Je kan de fragmenten wél per stuk liken en becommentariëren. Op het moment dat je een van de twee knoppen daartoe indrukt, zie je aan een omlijning in de thumbnails, welk fragment je te pakken hebt. De hoge afspeelsnelheid maakt reacties geven niet erg makkelijk, in ieder geval.

Lightt iPhone iPod touch Lightt screenshot van opname met balk onderin

De interface van Lightt is noemenswaardig: je hebt geen conventionele tabbladen onderin en ook is er geen menu onder een knop linksboven. Daarentegen heb je een hoofdscherm dat je leidt naar de secties happening now (fragmenten van je vrienden), me (eigen fragmenten) en featured (door de makers geselecteerde hoogtepunten). Met een centrale knop onderin maak je zelf een nieuwe opname, met de puntjes ernaast ontlok je met een animatie alsnog een navigatiebalk onderin het scherm. Dat kunnen we wel eens vaker gaan zien. In de navigatiebalk tref je toegang tot de voorpagina, het overzicht van vrienden, je eigen pagina en Activity. Daar houd je laatste toevoegingen van anderen, reacties en likes bij.

Het delen van je levensfilm van jezelf of anderen kan op Facebook en Twitter en ziet er zo uit. Je bepaalt daarbij zelf het startpunt van de film. Omdat het zo’n apart format is, kan je de fragmenten niet doorsturen naar andere apps.

Lightt is een leuke andere manier om fragmenten vast te leggen. Het is wel wat jammer dat het afspelen van films regelmatig wordt onderbroken door een korte laadbalk in beeld. Daarbij gaat het afspelen misschien wel té snel om het goed mee te krijgen, en is een knop voor een langzamere video wel welkom. Net als geluid trouwens – maar ja, dat is nou net de truc: Lightt is noch statische foto, noch video. Het is iets anders.

Downloaden: Lightt (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2012, 21:00
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen cinemagram, sociale netwerken, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.