App Gemist: Van Dale woordenboeken, djay 2, LEGO TV en meer

Deze week voor de iPad de komst van dj-app djay 2, de zakelijke proejcttool Exigo, filmpjes kijken met LEGO TV en nog meer!

djay 2 op iPad uitgekomenElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week doen de grote woordenboeken van Van Dale hun intrede op de iPad, kijkt de kleine rustig Nederlandse Lego-filmpjes, staan we aan de virtuele draaitafel met djay 2 en meer!

Grotere Van Dale woordenboeken – Of het lang duurde of juist niet, mag je zelf bepalen. Van Dale heeft haar grotere woordenboeken nu behalve voor de iPhone ook voor de iPad geoptimaliseerd. Dat gebeurt ruim een half jaar nadat andere woordenboeken uit dezelfde stal al waren overgezet, maar slechts een kleine maand nadat lezers er op iPadclub vragen bij stelde naar aanleiding van een aanbiedingsactie. Met de komst van Van Dale hedendaags Nederlands woordenboek, Dikke Van Dale en Van Dale Frans Groot woordenboek en Van Dale Engels Groot woordenboek, zijn alle digitale woordenboeken aangepast voor het iPad-scherm.
Lees ons artikel voor alle downloadlinks overzichtelijk op rij.

Concepts: Precision Sketching – Concepts: Precision Sketching kwam in oktober in de App Store en is inmiddels voorzien van een grote update. De gratis app om schetsen te maken was al erg uitgebreid en heeft behoorlijk wat gratis en sommige betaalde onderdelen erbij gekregen. Ontwikkelaar TopHatch is een samenwerking aangegaan met Copic, een bedrijf dat zich specialiseert in allerlei soorten pennen en stiften. In de app heeft de gebruiker daarom nu de beschikking over een grote verzameling stiften die overeenkomen met het aanbod van Copic. In totaal gaat het om 358 verschillende kleuren.
Downloaden: Concepts: Precision Sketching (gratis, iPad, iOS 5.0+)

iAgenda Pro – iAgenda Pro is een nieuwe agenda-app voor de iPad. Met balkjes en kleurtjes maak je je agenda overzichtelijk. Nou zijn er wel vaker ontwikkelaars die Pro, Plus of Premium achter een appnaam plakken om te zorgen dat het er duurder uitziet. Dus hoe ‘Pro’ is deze agenda-app? Op het eerste gezicht is het een iPad-app die twee zaken combineert: bijhouden van (eventueel geneste) agenda’s en het plannen van projecten met behulp van Gantt-charts.
Downloaden: iAgenda Pro (€0,89, iPad, iOS 6.0+)

Todoist – De productiviteitsapp Todoist was al eerder op allerlei andere platformen verkrijgbaar, zoals de iPhone. Deze app is na een update ook geschikt voor de iPad. Het takenmenu dat op de iPhone van links in beeld verschijnt, staat in de iPad-versie altijd in beeld. De kracht van de Todoist-dienst is dat je gegevens op veel platformen beschikbaar zijn, bijvoorbeeld op de iPhone of in je browser op Mac en pc. Met een nieuwe mailfunctie kun je onderweg nog makkelijker taken toevoegen. De dienst is gratis maar biedt wel een premium account voor een aantal onderdelen die in andere apps vaak gratis zijn.
Downloaden: Todoist (gratis, universeel, iOS 6.0+)

LEGO TV – Je kinderen zomaar YouTube opsturen om een paar filmpjes te kijken, dat doe je niet zonder toezicht. Ook bij content als LEGO-filmpjes kun je er maar beter naast gaan zitten, voordat ze met hun vlugge vingers opeens bij video’s met geweld of andere volwassen onderwerpen terechtkomen. Om dit voor te zijn heeft de speelgoedfabrikant zelf een app uitgebracht waarin de videocontent van het bedrijf netjes gerangschikt is en je niet opeens naar ander beeldmateriaal kunt surfen. Vooral handig in LEGO TV is dat veel van de filmpjes op het officiële LEGO-kanaal in het Nederlands zijn nagesynchroniseerd.
Downloaden: LEGO TV (gratis, universeel, iOS 5.0.1+)

djay 2 – Ontwikkelaar Algoriddim heeft een gloednieuwe versie van haar iPad- en iPhone-app djay uitgebracht. Het gaat daarbij niet om een update van de populaire al langer verkrijgbare applicatie, maar om een totaal nieuwe app. Een paar van de trekpleisters van djay 2 zijn een ingebouwde sampler met twaalf pads, een nieuwe slipmodus die ervoor zorgt dat je kan scratchen op de draaitafels zonder dat je de muzieksessie verknalt, ondersteuning voor externe dj-hardware en de recorder-HD waveforms. Die laat je scratchen en spelen met de geluidsgolven van een liedje.
Downloaden: djay 2 (€4,99 ter introductie, iPad, iOS 6.0+)

Exigo – Exigo is een nieuwe zakelijke iPad-app voor kleine ondernemers. Heb je een klein bedrijf, dan moet je honderden taken zelf uitvoeren: van verkopen tot factureren en van budgetteren tot projectplanning. Exigo probeert daarbij te helpen, maar is wel sterk op de financiële kant van de zaak gericht. De app bestaat uit vijf onderdelen: Sales, Estimates, Tasks, Bills en Invoices. In de app hou je je verkopen bij, maar je kunt ook meteen transacties uitvoeren zoals het sturen van een factuur per e-mail.
Downloaden: Exigo (€2,69, iPad, iOS 6.0+)

Lees ook de App Gemist op iPhoneclub.nl, voor nog veel meer iPad-geschikte apps!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2013, 13:15
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.