Let’s Sing: liedjes neuriën op de iPhone in Draw Something-variant

Let's Sing is een nieuwe game, waarmee je om beurten een liedje moet neuriën, op de wijze van Draw Something. Spelers moeten raden welk liedje het is en verdienen daarbij punten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

lets sing iphoneLet’s Sing is een nieuwe iPhone-game, die werkt volgens het Draw Something-principe. Alleen hoef je deze keer geen tekeningen te maken, maar ga je een liedje zingen. Er zijn twee versies: een gratis game met advertenties en een betaalde versie van €3,99 (een behoorlijke prijs voor een dergelijk spelletje). Hou je van karaoke of denk je dat je de volgende Adele bent, dan kun je dat laten zien met deze app. Je moet een liedje 30 seconden lang neuriën of fluiten, waarna de tegenstander moet raden welk liedje het is. Lukt het om het liedje te raden, dan krijgen beide spelers punten.

Er zijn een paar opties om het raden makkelijker te maken. Aan de hand van lettervakjes zie je of het om een korte of lange titel gaat. Bovendien kun je een hint opvragen, waarmee je een aantal klinkers te zien krijgt. In dit opzicht lijkt de game ook wel op het Rad van Fortuin, waarbij je ook een zin moet raden aan de hand van een rooster met letters. Weet je het nog steeds niet, dan kun je als volgende hint de naam van de artiest opvragen.

Wat is tegenwoordig een game zonder in-app aankopen? Let’s Sing heeft ze ook: voor €1,59 kun je vierduizend muntjes kopen, die je in de game kunt besteden. Het sociale aspect aan de game is dat je om beurten moet raden, een spelvorm die met Wordfeud erg populair werd. Voor het vinden van een speelmaatje kun je gebruik maken van het e-mailadres, de gebruikersnaam of Facebook. Voor de sociale durfals: je kunt ook tegen een wildvreemde gaan spelen. Met chatberichtjes kun je overleggen of met elkaar kennismaken. Voordat je je valse geneurie naar een vriend stuurt kun je de opname eerst zelf beluisteren. Push notificaties waarschuwen wanneer er weer een opname klaarstaat om te raden. Duurt het te lang, dan kun je een medespeler porren.

Je bent niet verplicht om een bepaald muzieknummer te gaan zingen. Net als bij Draw Something heb je de keuze uit een aantal opties, waarbij je (in ruil voor munten) ook de lijst kunt verversen. De game haalt de titels van de muzieknummers uit de iTunes Store, maar er zit nog wel een controleslag tussen, die ervoor zorgt dat de nummers in de juiste moeilijkheidsgraad terechtkomen (gemakkelijk/gemiddeld/moeilijk). De slimme ontwikkelaars hebben ook meteen linkjes naar de iTunes Store toegevoegd, voor het geval je een nummer wilt kopen.

Als je deze game wilt gaan spelen moet je eerst een account aanmaken (e-mailadres en wachtwoord). Inloggen met een bestaand Facebook-account is niet mogelijk. Wel kun je de app toestemming geven om te zoeken naar andere spelers op Facebook. De game blijkt bij mijn 369 Facebook-vrienden nog niet doorgedrongen, dus er zat nog even niets anders op dan tegen een willekeurige persoon spelen.

Downloaden gratis: Let’s Sing! Free (gratis) (iOS 5.1+)
Downloaden betaald: Let’s Sing! (€3,99) (iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2012, 0:12
Categorieën Games, Muziek
Onderwerpen draw something, game, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.