Moodology: emoties vastleggen en analyseren met iPhone-app

Met Moodology kun je je stemmingen en emoties vastleggen. Met één druk op de knop leg je vast welke emotie je ervaart, waarna je uitgebreide statistieken kunt zien op welk moment je het meest boos, verward, blij of terneergeslagen bent.

moodologyIk ben gek op apps die zich tot de essentie weten te beperken. Geen knoppen als het niet hoeft en zo weinig mogelijk stappen om een activiteit uit te voeren. Apps als Clear en Checkie zijn daarom bij mij favoriet. Je hoeft na het opstarten maar één schermactie te doen om een taak af te vinken of op een locatie in te checken. Moodology is ook zo’n app: bij het opstarten zie je een scherm met zes vlakken. Je tikt aan in welke stemming je bent en kunt zo stemmingswisselingen op het spoor komen. Je ziet op welke tijdstippen en dagdelen je het meest een bepaalde emotie hebt. Moodology past in een beweging rond quantified self, waar gisteren in Amsterdam voor de vijfde keer op rij mensen bijeenkwamen om over het onderwerp te praten.

Bij quantified self denken mensen vaak aan apps als Runkeeper en Sleep Cycle, waarbij je fysieke activiteiten meet. Maar je kunt het ook gebruiken om je stemming vast te leggen. Moodology heeft een startscherm met zes stemmingen: happy, sad, neutral, confused, angry en anxious. Elk wordt weergegeven in een kleur, bijvoorbeeld geel voor blijheid en rood voor boosheid. Het vastleggen alleen lucht misschien niet erg op, want het enige wat je kunt doen is tikken op een knop. Er is geen notitiefunctie om uit te leggen waarom je je op een bepaald moment boos of verward voelde. Wel kun je na verloop van tijd interessante statistieken gaan zien. De app laat precies zien op welke dagen van de week je een bepaalde emotie had. Zo kun je erachter komen dat zaterdag en zondag de meest blije dagen zijn en dat je op werkdagen vooral wordt getroffen door negatieve emoties. Daaruit kun je concluderen dat je misschien maar eens een andere baan moet zoeken. Door de gegevens te analyseren kom je tot meer kennis over jezelf en ontdek je misschien patronen die je je niet realiseerde.

Downloaden: Moodology (€0,79)

moodology happy   moodology stats

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2012, 21:16
Categorie Lifestyle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.