Lumu: digitale lichtmeter met iPhone-aansluiting voor fotografen

Lumu is een digitale lichtmeter die je aansluit op de iPhone. De lichtmeter is bedoeld voor fotografen met een DSLR, die de getoonde aanbevolen instellingen handmatig invoeren op hun camera.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

lumu-iphoneLumu is een digitale lichtmeter die je aansluit op de headsetpoort van je iPhone. Het vervangt een traditionele, analoge lichtmeter. Je hebt er behalve een iPhone ook de Lumu-app voor nodig en krijgt vervolgens de beste camera-instelling voor de huidige omstandigheden te zien. Het is niet bedoeld voor iPhone-kiekjes, maar voor fotografen die een DSLR gebruiken met handmatig instelbare ISO-waarden, sluitersnelheid en dergelijke. De Lumu kost $99 en wordt gemaakt door een bedrijf uit Slovenië. Het plan is om via een Kickstarter-campagne geld in te zamelen om de Lumu te kunnen produceren, vertelden de makers tijdens het evenement Disrupt NY. Volgens de makers is het de slimste lichtmeter die bestaat. Het is kleiner, goedkoper en levert meer informatie dan een gewone lichtmeter. De processor van de iPhone levert de berekeningen en je hebt ook geen aparte batterijen nodig.

Na het inpluggen toont de Lumu alle instellingen, op basis van de lichtomstandigheden op de locatie waar je bent. Je moet de parameters daarna wel handmatig op je camera instellen, dus enige ervaring met de bediening van de camera is wel nodig. Een vervolgstap is het draadloos doorgeven van de parameters naar de camera, via Bluetooth. Lumu is nu vier tot vijf maanden in ontwikkeling. Er komt een SDK zodat ontwikkelaars van andere apps ook gebruik kunnen maken van de lichtsensor. Dat levert weer heel andere toepassingen op, zoals een soort WakeUp-light, waarbij je wakker wordt gemaakt als het licht wordt. Maar voorlopig focussen de bedenkers van Lumu zich op camera’s en mede-oprichter Benjamin Polovic hoopt dat ze daarbij mensen kunnen inspireren om eens wat vaker in de camera-instellingen te duiken.

Een vergelijkbaar project dat sinds februari via Kickstarter liep is Luxi. Die kostte maar 22 dollar.

Meer info: Lumu

lumu-hand

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2013, 0:06
Categorie Accessoires
Onderwerp licht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.