Lekker iPhone-applicatie toont 500 beste Nederlandse restaurants

Lekker is nu als iPhone-applicatie te krijgen. De applicatie toont de 500 beste Nederlandse restaurants, plus een recensie.

lekker-500De restaurantgids Lekker is sinds een paar dagen ook als iPhone-app verkrijgbaar. In één oogopslag zie je welke 500 restaurants de beste van Nederland zijn. Bij de top 100 krijg je foto’s te zien, er zijn uitspraken van de 20 beste chefs (inclusief biografie) en je leest waarom je een bepaald restaurant zou moeten bezoeken. Voor mensen die de stad niet zo goed kennen is er ook de optie om restaurants dichtbij te zoeken. Je krijgt dan een kaart te zien met een overzicht van alle nabijgelegen restaurants, waarbij je kunt doorbladeren om het restaurant met één schermtap te bellen voor een reservering.

De Top 100 en de Lekker 500 met recensies van alle 500 besproken restaurants staan op verschillende tabbladen. Je kunt ook zoeken op maximale afstand, soort keuken en prijscategorie. Zelfs als je 0 tot 25 euro kiest valt er wel iets te eten. In Amsterdam kun je dan bijvoorbeeld terecht bij Kaiko en L’Entrecote et les Dames. Weet je de naam van het restaurant, dan kun je via de zoekfunctie ook op trefwoord zoeken.. Bij elk restaurant zie je een infoscherm met telefoon, website, aantal couverts, soort keuken, dag waarop het restaurant gesloten is, of er een lunchmenu is en op welk prijspeil je moet rekenen voor lunch en diner. Op het tweede tabblad vind je bij elk restaurant een recensie.

lekker-iphone-app

In de winkel kun je voor €9,95 het tijdschrift Lekker kopen, dat in een oplage van 130.000 exemplaren is uitgebracht. Met de iPhone-app heb je alle informatie veel handzamer op zak en betaal je maar de helft (€4,99). Vanuit de app kun je het papieren magazine overigens ook bestellen.

De inhoud van de app is samengesteld door 70 professionele rapporteurs, die ruim 700 restaurants in Nederlands bezochten. Alle restaurants werden minstens eenmaal bezocht. Bij de Top 100 zijn de restaurants minimaal tweemaal bezocht en in de Top 10 is dat zelfs zesmaal. Het oordeel is dus niet zozeer afhankelijk van die ene gunstige of ongunstige dag waarop de rapporteur langskwam.

Downloaden: Lekker (€4,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2010, 21:41
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerp restaurant

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.