Quick Snap maakt foto’s via de iPhone-volumeknoppen

Quick Snap is een applicatie waarmee je foto's via de volumeknoppen kunt maken. Dat is een functie die normaal wordt afgekeurd door Apple.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

quick snap camera plusEen paar maanden geleden werd Camera+ uit de App Store gehaald, omdat de ontwikkelaar de volumeknoppen gebruikte voor het maken van foto’s. Dat mag niet van Apple, omdat ontwikkelaars de standaardknoppen niet voor andere toepassingen mogen gebruiken. Toch is het de ontwikkelaar van Quick Snap gelukt om alsnog een soortgelijke app uit te brengen waarmee je foto’s via de volumeknoppen maakt. Haast je wel als je Quick Snap wilt downloaden, want zodra de winterstop van de App Store voorbij is kan de app zomaar weer verdwenen zijn.

In de beschrijving van Quick Snap staat zelfs prominent omschreven dat je de volumeknoppen kunt gebruiken:

Why choose the soft or full screen shutter when you can use VOLUME BUTTON as the hard shutter button on your iPhone?

Zoals uit onderstaande reacties blijkt, werkt de applicatie niet bij iedereen even goed. We raden daarom mensen die snel problemen met apps ondervinden, af om de applicatie aan te schaffen. Je kunt hieronder ook reacties lezen van mensen waarbij de app wel gewoon werkt als je de instructies goed volgt.

Om de app probleemloos te kunnen gebruiken, moet je de knop in de interface van de app 5 seconden ingedrukt houden, zoals op de screenshots in de App Store te zien is. Wanneer het groene lampje brandt, kun je beginnen met het maken van foto’s. Doe je dit niet, dan lijkt het alsof de app niet goed werkt.

groepsfoto quick snapDe app staat als sinds 15 december in de App Store, maar werd nu pas opgemerkt door Wired. Het lijkt erop dat een reviewer bij Apple een foutje heeft gemaakt. Het maken van foto’s via de volumeknoppen is een veel natuurlijker manier dan het tappen op een knop op het scherm. Bovendien is het veel makkelijker bij het maken van zelfportretten.

Quick Snap heeft nog wat andere extra’s, zoals een zelftimer voor groepsfoto’s. Je kunt de timer op 3, 5 of 8 seconden instellen. Druk op de volumeknop en de foto wordt een paar seconden later gemaakt. Standaard staat dit ingesteld op 3 seconden. Ook is er een functie voor het maken van zelfportretten. De foto’s die je maakt worden automatisch toegevoegd aan de fotorol.

Downloaden: Quick Snap Camera Plus (€1,59)

Omdat de (onschuldig bedoelde) tekst ‘Snel downloaden’ in verband met de tijdelijke beschikbaarheid van de app bij sommige lezers toch wat ophef veroorzaakt, is dit uit de titel gehaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 december 2010, 13:21
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.