Leisure Suit Larry Reloaded: iOS-comeback van perverse avonturen

Leisure Suit Larry: Reloaded is een remake van het succesvolle point & click-spel uit 1987, met nieuwe grappen, tekeningen en stemmen.

Leisure Suit Larry's café met taxiLarry Laffer. Computerfanaat, zolderkamernerd. Veertig jaar oud en nog altijd maagd. En dat begint hem te steken. Dus doet hij er alles aan om er verandering in te brengen. Het was het script van Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards in 1987, en het is nog steeds het script in Leisure Suit Larry: Reloaded. De rest van het perverse point & click-avonturenspel is echter helemaal op de schop gegaan. Van de beelden tot de avonturen, tot de schunnige situaties waarvoor je komt te staan.

Leisure Suit Larry Reloaded zat al een tijdje in de pijplijn. Het idee voor het spel was een financieringsproject op Kickstarter, waar uiteindelijk maar liefst 14.000 spelers in geloofden en het project besloten te financieren. Dat dat lukt is niet zo raar: net als in 1987, staat ontwikkelaar Al Lowe aan de wieg van het verhalende avontuur, bijgestaan door oud-collega Josh Mandel. Het spel is niet langer uitgegeven onder de naam Sierra, maar onder Replay Games. Dat bracht eerder dit jaar al het hilarische Fester Mudd uit – een hommage aan point & click-spellen uit dezelfde tijd.

Leisure Suit Larry videotheek steegjeReloaded is wel gemoderniseerd. Het spel maakt geen gebruik van keuzemenu’s in beeld waarmee je handelingen uitvoert, maar ruimt het hele beeld in voor tekeningen. En terecht, want ze zijn prachtig. Het spel kent schitterende sfeerbeelden van een achterbuurt in een Amerikaanse stad die Lost Wages is gedoopt. Een stad met knipperende neonverlichting, smerige speelhallen en andere hoekjes en gangetjes waar je ‘s nachts zelf liever niet verkeert. De animaties in het spel zijn vloeiend, maar Larry komt pas echt tot leven door de stemmen. Personages zijn door verschillende personen ingesproken, hebben echt hun karaktertrekken en met name de zware-mannenstem voice-over die je hoort als je een actie uitvoert, werkt op de lachspieren. Je krijgt hem te horen als je met je vinger over het scherm veegt en loslaat als je een pictogram ziet van de handeling die je wilt uitvoeren.

De perverse avonturier van weleer kan zich de nieuwe tekeningen van oude omgevingen wellicht voor de geest halen, maar een deja-vu op het gebied van grappen lijkt niet aan de orde. Mandel bedacht duizenden nieuwe zinnen en grappen voor die dialogen van Reloaded, al passen ze nog altijd in het bekende straatje: het achtersteegje van een vieze oude vent met een belachelijk hoog stemmetje en zijn wanhopige gestruin naar seks.

Downloaden: Leisure Suit Larry: Reloaded (€4,49, universeel, iPhone 4+, iPod touch 4th gen+, iPad 2+, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2013, 10:52
Categorie Games
Onderwerpen avonturengame, point & click

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.