iOS game-update: Blip, Lums en Coin Tap

Drie spellen met erg korte namen op de iPhone en iPad: het Angry Birds-achtige Lums, reflexenspelletje Blip en kroegverslaving Coin Tap.

Blip iPhone iPadIs dit niet de kortste kop die we ooit boven de iOS game-update hebben gezet? Ja, dit is de kortste kop die we ooit boven de iOS game-update hebben gehad. Maar als altijd staan er ook gewoon in deze kop drie games. Blip is een snel reflexenspelletje, Coin Tap is een kroegspelletje waar wij niet zo bekend mee zijn en dan is er Lums: een variant op Angry Birds waarin je blijft vegen met de bolletjes die je op de stellingen af slingert.

Coin Tap: kroegverslaving

GU WO Coin Tap iPhone iPadGeen idee of jij het wél eens hebt gedaan, maar het schijnt een kermis- en kroeggewoonte te zijn om muntjes weg te schieten in een rollende asbak. Hoe vaker je het doet, hoe rommeliger het parcours wordt. Wij kennen de gewoonte niet, maar ach, als het spel zegt dat het normaal is nemen we dat maar aan. Coin Tap biedt meer dan tachtig levels met die gameplay. Onderin beeld zie je een muntje van links naar rechts bewegen. Bovenin beeld beweegt een asbak waar je hem in dient te schieten voor het volgende level. Onderweg kom je vanaf het begin al munten tegen om meer punten te verzamelen, maar het tafelblad wordt binnen no-time bedolven onder de peuken, trillende telefoons, hotdogs die nare vlekken achterlaten, portemonnees en meer. Op elk level kan je een maximale score van drie sterren neerzetten – en je krijgt nog meer punten als je het asbaksjoelen zo snel mogelijk uitvoert. Coin Tap wendt daarvoor zelfs een soundtrack aan die doet denken aan geschater in een kroeg die in de namiddag al volloopt met beschonken volk. Het is het enige lichtpuntje in de presentatie, maar dat maakt veel spelers niet uit. In de Verenigde Staten is het al een hitje…
Downloaden: Coin Tap (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Blip: reflexen klaar?

Blip kleurenblokken met uitroeptekens iPhoneInmiddels ook wel klaar met Dots, dat stijlvol witte spelletje waarin je gelijkgekleurde stippen zo snel mogelijk weghaalt? Misschien wordt het tijd voor het volgende spelletje waarvoor je je snelle hand-oog coördinatie even flink mag aanzwengelen. Blip is een spel met evenzo een wit veld op de achtergrond en kleuren die er een grote rol op spelen. Hier is het taak die bij zicht zo snel mogelijk weg te tikken. Doe je dat zonder zoveel fouten te maken dat de balk aan de onderkant is volgelopen, dan ga je naar het volgende niveau en wordt Blip steeds lastiger en lastiger. Behalve de gekleurde blokken verschijnen uitroeptekens die meerdere blokken vernielen, er komen plussen die extra blokken in beeld toveren en en je hebt te maken met blokken waar een Romeins cijfer van I tot en met III op staat, die je alleen in oplopende volgorde wegtikt. Na afloop krijg je te zien wat je highscore is. Die lijst toont helaas geen namen bij de scores. Blip heeft weinig, maar misschien heeft het wel net genoeg om je toch even lekker bezig te houden.
Downloaden: Blip (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Lums

GU WO Lums iPhone vampieren verlichtenHet lijkt eventjes niets anders dan Angry Birds: links heb je bolletjes die je lanceert, rechts zie je de stellages met daarin en daarop de tegenstanders die je het leven moet bezuren. En toch is Lums niet zomaar een kloon met een ander uiterlijk. Het spel is namelijk veel actiever dan Angry Birds. Waar je daar nog één keer drukt nadat je een vogel hebt weggeslingerd, tik en veeg je hier in beeld om koers te bepalen. Zo slinger je je bolletjes langs gevaarlijke laserstralen en ineenstortende objecten, die soms tegen je werken en soms voor. Hoe dan ook je doel elk level de subtiel oplichtende sterretjes te verzamelen en de vampieren om te leggen. Dat wil zeggen: de gezichtrijke blokjes die Lums vampieren noemt. Het spel schotelt je uiteindelijk vijf soorten bestuurbare blobjes voor en die mogen hun kunsten vertonen in 48 levels. Ondertussen heeft ontwikkelaar Vladimir Hrincar de volgende lichting levels alweer aangekondigd. Maar kijk eerst maar eens of het idee je wel aanstaat, met de gratis probeerversie bijvoorbeeld.
Downloaden: Lums (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)
Downloaden: Lums Free (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2013, 19:56
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.