LEGO DUPLO Train voor iPad en iPhone: nieuwe uitdaging voor peuters

LEGO heeft een nieuwe titel voor de kleinste iPad-gebruikers: LEGO DUPLO Train. Hierin speel je een machinist van een stoomlocomotief.

LEGO DUPLO TrainLEGO heeft inmiddels heel wat apps in de App Store. Denk bijvoorbeeld aan Creationary, LEGO Life of George en LEGO Batman: DC Super Heroes. Voor de kleinste kinderen heeft LEGO ook een reeks met DUPLO-games. Eerder waren daar al titels als LEGO DUPLO ZOO en LEGO DUPLO Peekaboo. De nieuwste uitgave in deze serie voor kinderen tot een jaar of drie draait om treinstellen en treinbanen. In LEGO DUPLO Train speelt de peuter zelf een machinist en moet hij zorgen dat de reis voorspoedig verloopt.

LEGO DUPLO TrainDe makers van dit spel weten wat ze doen. Zonder tekst of spraak wordt met duidelijke animaties uitgelegd wat het kind moet doen. Een hand wijst bijvoorbeeld naar de vracht die je op een wagon kunt plaatsen. Tik op de vracht om te wisselen tussen bijvoorbeeld bananen, vissen of zand en tik op de hijskraan om de lading naar de wagon te brengen. Is de trein volgeladen, dan haal je de hendel over en rijdt de machinist door het landschap. Onderweg kom je puzzels tegen zoals een viaduct dat gebouwd moet worden of een spoorwegovergang die open staat. Al rijdende regel je zelf de snelheid, blaas je op de fluit of laat je de locomotief toeteren.

LEGO DUPLO Train is net als de andere DUPLO-titels goed te begrijpen voor de kleintjes en gaat gepaard met aangename achtergrondmuziek en duidelijke tekeningen, die natuurlijk helemaal in DUPLO-stijl zijn uitgevoerd. Ook leuk zijn de kleine interactieve elementen. Raak je bijvoorbeeld een schaap of een boom aan in de omgeving die voorbij gaat, dan hoor je een grappig geluid en zie je de voorwerpen bewegen of animeren. De gratis app heeft verder geen verborgen kosten of advertenties. Deze kleurrijke titel wordt door LEGO aanbevolen voor kinderen van zo’n twee jaar oud.

Downloaden: LEGO DUPLO Train (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juli 2013, 13:11
Categorie Games
Onderwerp lego

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.