Todo-app OmniFocus 1.16 synchroniseert taken op achtergrond, crasht

Todo-app OmniFocus voor iPhone biedt nu de optie op de achtergrond te synchroniseren, waarna je pushberichten krijgt op locatie.

OmniFocus header syncDe geavanceerde takenlijst-app OmniFocus is een interessante nieuwe functie rijker. OmniFocus 1.16 maakt het mogelijk om taken op de achtergrond te synchroniseren. Dat houdt in dat de applicatie automatisch de laatste wijzigingen en geautomatiseerde taken binnenhaalt op locaties die je zelf hebt aangewezen. Je voegt locaties toe aan de Background Sync-lijst, en OmniFocus synchroniseert vervolgens je taken als je vertrekt of aankomt. Desgewenst ontvang je daarbij meteen ook pushberichten voor nieuwe taken.

OmniFocus doet met ingang van de laatste update geen beroep meer op Google Maps als je zoekt op zakelijke resultaten of kaartinformatie in de buurt, maar richt zijn pijlen op Apple’s Kaarten-app. Het is niet bekend waarom voor die overstap is gekozen.

Gelukkig is er ook goed nieuws te melden in versie 1.16 van OmniFocus. Je kan acties nu versturen via e-mail, acties knippen en plakken gaat eenvoudiger, de app gaat beter om met audio die draait tijdens de applicatie en je kan voorspelde taken via het scherm met details, nu ook terugzien in de agenda. Ten slotte wordt het cijfer op het app-icoon nu anders geteld. Dat gaat nu zoals de Mac-app.

OmniFocus taken en agenda onder elkaar OmniFocus plekken op kaart toevoegen

Niet alles is koek en ei in OmniFocus 1.16. Sommige gebruikers melden dat de applicatie vastloopt bij het opstarten na de update. Het kan helpen om de applicatie af te sluiten via de multitask-bar. Druk tweemaal op de homeknop, houd het icoontje van OmniFocus lang ingedrukt en sluit de applicatie dan met het rode rondje om hem te sluiten. Daarna kan je de app ‘schoon’ herstarten en werkt ie wellicht. Als je een oudere iOS-versie hebt dan 6.1, kan je echter stoppen met proberen. Dat is de minimumvereiste van OmniFocus nu.

Downloaden: OmniFocus (€17,99, iPhone, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juli 2013, 15:05
Categorie Productiviteit
Onderwerpen omni, projectmanagement, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.