Lees later-dienst Pocket 1 jaar oud: nieuwe functie ‘Deel met vrienden’

De offline lezen-app Pocket is voorzien van nieuwe deelfunctie die zich vooral deelt op delen van bewaarde content met vrienden. Je ontvangt nu pushberichten bij gedeelde items.

Pocket Read It Later iPhone iPadHet is een jaar geleden dat de lees later-dienst Read It Later werd omgebouwd tot Pocket, in de markt gezet met een nieuwe applicatie en een nieuwe uitstraling. De eerste verjaardag van de dienst gaat niet onopgemerkt voorbij: op de valreep van 17 april 2013, heeft Pocket een grote update gekregen die nieuwe deelmogelijkheid introduceert in de applicatie. Je kunt teksten, foto’s en video’s die je in Pocket hebt bewaard om offline terug te bekijken, nu direct(er) delen met vrienden in plaats van alleen via sociale media zoals in eerdere versies.


Pocket nieuwe deelfunctie iOSJe verstuurt de opgeslagen teksten, foto’s en video’s via e-mail, en kan de verzending voorzien van een opmerking of een geaccentueerde quote. De ontvanger krijgt een link naar het document, maar het wordt beter als de geadresseerde zelf ook beschikt over Pocket. Dan word je met een pushnotificatie op de hoogte gebracht van het gedeelde artikel. Als de app weet dat geadresseerden Pocket hebben, dan kan je die snel selecteren aan de hand van hun profielfoto.

Gedeelde artikelen komen terecht in je inbox in Pocket, die wordt aangekondigd met een groene balk net onder de titelbalk. Om het te demonstreren, deelt Pocket vanuit zichzelf al een eerste link naar een YouTube-filmpje. Je hebt vervolgens de keuze uit het gedeelde te negeren of op te nemen in je artikeloverzicht. Je dient daarna de overzichtspagina overigens nog wel handmatig te herladen om de nieuwe toevoeging te zien – dat was althans het geval in onze test. Op de pagina van het ontvangen gedeelde bestand, kan je ook pushberichten voor Pocket inschakelen.

Het deelmenu in Pocket is eveneens onder handen genomen. Je meest gebruikte diensten en personen om mee te delen staan daar nu als eerst binnen handbereik, waarbij de diensten in dezelfde groene kleur gehuld gaan. Met de knop More zie je nog veel meer deelplatformen.

Het is nog niet bekend wanneer Pocket de toevoeging (Formerly Read It Later) uit haar App Store-titel haalt.

Downloaden: Pocket (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.