Fish Out of Water: nieuwe game van makers Fruit Ninja en Jetpack Joyride

Halfbrick, maker van Fruit Ninja en Jetpack Joyride, heeft de nieuwe game Fish Out of Water uitgebracht. Hierin kets je met een visje over het wat heen.

Fish Out of Water logoNa Fruit Ninja en Jetpack Joyride heeft ontwikkelaar Halfbrick de game Fish Out of Water uitgebracht. Het nieuwe spel lijkt op het eerste oog een eeuwige rengame, maar niks is minder waar. Je speelt ditmaal als een vis, die als een steentje over het water moet ketsen. Je hebt daarom niet de directe controle over je poging in een potje: heb je de vis in het water geworpen, dan bestaat een groot deel van de game uit wachten en zien of je goed terecht komt.


Je krijgt in Fish Out of Water drie pogingen om een vis weg te ketsen. Daarna zullen vijf krabben scoreborden omhoog houden met hun waardering van je potje, waar een gemiddelde uit wordt getrokken. Daar komt een stukje vaardigheid bij te pas, maar je moet het ook hebben van kans en de keuze van je vis. Iedere vis reageert namelijk anders op bepaalde omstandigheden.

Tijdens het spelen van Fish Out of Water kom je de nodige upgrades tegen die je kunt toepassen in bepaalde levels om obstakels tegen te gaan. Zo kun je voorbereid zijn op bepaalde weersomstandigheden of je puntenscore eenmalig hoger laten uitkomen. Door in te loggen met je Facebook-informatie kun je Fish Out of Water ook met vrienden spelen. Je kunt dan kleine competities vormen om het tegen elkaar op te nemen.

Fish Out of Water screenshot

Of Fish Out of Water het succes van Fruit Ninja en Jetpack Joyride kan nadoen, moeten we nog eventjes zien. De ontwikkelaar heeft met de games echter al wat successen achter de rug, wat betekent dat ook de verwachtingen bij Fish Out of Water hoog liggen. De eerste indruk van de game is in ieder geval goed: hoewel het waterwereldje aanvoelt als iets dat in het verleden vaak is gedaan, geniet de game een fraaie afwerking.

Downloaden: Fish Out of Water (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 april 2013 om 8:00
Onderwerp
Categorie
Games
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.