Rolomotion wil van je iPhone en Apple TV een Wii maken

Rolomotion biedt een methode waarop iPhone-games op de Apple TV gespeeld kunnen worden. De iPhone verandert dan in een Wii-controller.

Rolomotion closeupiPhone-spelletjes kun je al via AirPlay op een Apple TV spelen, maar je bent dan vaak alsnog beperkt tot een besturingsmethode bedoelt voor het touchscreen. Rolomotion wil een methode bieden waarop games beter op de televisie gespeeld kunnen worden. Door de bewegingssensoren van je iPhone te gebruiken, kan een game net als een Wii-spel gespeeld worden. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je iPhone als een racket heen en weer zwiepen bij een tennisspelletje.

Om Rolomotion-spellen te spelen, hoef je enkel de iPhone via AirPlay met een Apple TV te verbinden en het spel op te starten. De betreffende games zijn geoptimaliseerd voor AirPlay, waardoor volgens de makers haperingen tot een minimum zijn gebracht. Op het iPhone-scherm zie je tijdens het spelen hooguit extra spelinformatie, terwijl de actie enkel op de tv plaatsvindt.

Het is nog niet duidelijk in hoeverre Rolomotion beperkt zal zijn. De maker zou de methode enkel in eigen games kunnen integreren, maar er bestaat ook een mogelijkheid dat andere ontwikkelaars de besturingsmethode in games mogen integreren. Het zal hoe dan ook nog even duren totdat we allemaal aan de slag kunnen met Rolomotion: de software bevindt zich op het moment in een testfase. Je kunt je aanmelden voor deze beta.

Rolomotion controller

We hebben in het verleden wel vaker pogingen gezien om de iPhone in een Wii-controller te veranderen. AppMotion deed vorig jaar iets soortgelijks. Rolomotion lijkt echter een iets verfijnder alternatief: in een demo-video is al te zien hoe een 3D-tennisgame met de iPhone als controller gespeeld kan worden.

Er blijft natuurlijk één risico bij het gebruik van Rolomotion: je zwiept met je iPhone een nogal dure controller rond. Daarbij is de schade nogal groot als het onvermijdelijke Wii-ongeluk plaatsvindt. Wellicht is Rolomotion daarom vooral handig voor de nieuwe iPod touch: hier kun je immers een beveiligingskoord aan hangen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2013, 10:36
Categorie Games
Onderwerp wii

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.