Leer Japans met StickyStudy Japanese Dictionary

StickyStudy Japanese Dictionary is een woordenboek waarmee je Japans kunt leren. Het bijzondere is dat het woordenboek de 10.000 meestgebruikte woorden in de media toont, met de mogelijkheid om dieper te graven.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

stickystudioStickyStudy Japanese Dictionary is momenteel gratis te downloaden. De app is handig voor mensen die Japans willen lezen, want het bevat maar liefst 200.000 woorden, kanji’s en voorbeelden. Voor alle woordkoppels wordt de Japanse en Engelse term getoond, waarbij je in twee stappen het woordenboek kunt doorzoeken. Woordenboeken geven zelden aan of een bepaald woord gangbaar is. Daarom geeft StickyStudy je toegang tot de 10.000 meestgebruikte woorden in kranten, tijdschriften en andere populaire media. Mocht je daar de gewenste vertaling niet kunnen vinden, dan kun je een stap dieper gaan, in de wetenschap dat de woorden die je vindt wat minder frequent worden gebruikt. Daarmee heeft StickyStudy geprobeerd om eenvoud en voldoende detail te combineren, zonder dat je meteen wordt lastiggevallen door teveel keuzes.

stickystudio japaneseIn de app ligt de nadruk op eenvoud: er zitten niet teveel opties in en je hoeft niet eerst een handleiding door te lezen om te snappen hoe het werkt. Je begint bij één woord en kunt steeds verder doordringen tot een gedetailleerde zoekactie. Voorbeeldzinnen worden in stukjes opgehakt, die je ook weer kunt doorzoeken, of samenstellen tot nieuwe zinnen. Normaal kost de app €0,79 maar momenteel is hij gratis te downloaden en is als universele app zowel geschikt voor iPhone als iPad.

De ontwikkelaar heeft nog meer apps voor mensen die Japans of Chinees willen leren, onder andere een flashcard-app en meerdere woordenboeken.

Downloaden: StickyStudy Japanese Dictionary (tijdelijk gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:53
Categorie Naslagwerken
Onderwerpen japan, woordenboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.