Ordinarium: bijzondere nieuwe iPad-game

Ordinarium van Rittenhouse is een bijzondere nieuwe iPad-game met mooie graphics en smaakvolle muziek. De aparte game draait om eten en gegeten worden door monsters.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ordinary-ipadDe naam Ordinarium wekt de indruk alsof het hier om iets doodgewoons gaat. Maar de nieuw gelanceerde game Ordinarium is toch bijzonder: de gameplay is verrassend, de graphics zijn origineel en de ontwikkelaar heeft echt moeite gedaan om iets bijzonders te maken van de soundtrack. De naam Ordinarium zet je dan ook even op het verkeerde been. Deze game van Ritterhouse kost slechts 79 cent en draait maar om twee dingen: eten of gegeten worden.

Je kruipt in de huid van een octopus-actig monster met één oog en drie tentakels, die aan een soort touw hangt. Hij kan 360 graden ronddraaien en alles wat eetbaar is beetgrijpen.

Doel in Ordinarium is om zoveel mogelijk voedsel te laten pakken door het monster, zodat de voedselmeter onderin het scherm gevuld wordt. Met een virtuele joystick aan de linkerkant van het scherm draai je het monster rond, terwijl je met een vergelijkbare knop aan de rechterkant van het scherm de mond opent.

ordinary-monsters

Tegelijk moet je oppassen voor giftig groen voedsel en voor monsters die jou willen opeten. Die vijandige monsters kunnen overal opduiken, dus het is zaak om zo snel mogelijk te eten. Zodra je wordt opgegeten door een vijandig monster moet je opnieuw beginnen aan een level.

Downloaden: Ordinarium (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 14:17
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.