iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Leer beter gitaar spelen met Fret the Braintrainer

Met Fret the Braintrainer voor de iPhone leer je elke toonnaam op de gitaarhals uit je hoofd. Ontwikkelaar Henk Haanraads heeft hiervoor een eigen methode ontwikkeld waardoor je versneld inzicht moet krijgen bij het spelen van gitaar.

Fred the Braintrainer logoFret the Braintrainer leert je naar eigen zeggen “snel in korte tijd elke toonnaam op je gitaarhals uit je hoofd te leren” en dat zonder gitaar. Bij de omschrijving van de app staat dat “alle gesloten deuren opengaan voor je verdere ontwikkeling als gitarist, op alle fronten”. Fret the Braintrainer is gebaseerd op een zelfbedachte leermethode. Op de site van ontwikkelaar Henk Haanraads staat dat de kennis die je met deze app kan verkrijgen een ‘versneld inzicht’ geeft bij het spelen van gitaar.

Fred the Braintrainer ScreenshotNa het starten van de eerste oefening lijkt het alsof je direct in een examen bent beland. Daar heeft ontwikkelaar Haanraads rekening mee gehouden, want door op info te drukken krijg je uitleg en een hint. De uitleg is voorzien van jargon als ‘halve toonsafstand’ en ‘stamtonen’, terwijl de betekenis van deze begrippen niet wordt uitgelegd. Als die woorden je niets zeggen is deze app misschien niet voor jou weggelegd en is het misschien leuker te proberen bekende liedjes via YouTube-tutorials na te spelen. De app oogt wel clean en is gratis uit te proberen, maar als je alle oefeningen en examens wilt gebruiken moet je de volledige versie in-app aanschaffen.

Downloaden: Fred the Braintrainer (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2012, 22:32
Categorieën Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerpen brein, gitaar, muziek, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.