Layar Vision: app krijgt interactieve augmented reality

Een aankomende update voor Layar voegt interactieve objecten toe aan de app. Zo kun je een blad bekijken om hem daarna automatisch met je sociale media te delen.

LayarHet Amsterdamse Layar breidt binnenkort zijn app uit. Voorheen kon je Layar al gebruiken om via augmented reality je omgeving te bekijken, maar dankzij Layar Vision wordt het nu ook mogelijk om objecten in je omgeving te herkennen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een sticker in een restaurant bekijken om daarna te zeggen of je maaltijd beviel, of een artikel in een blad automatisch delen via Facebook en Twitter.

Layar Vision breidt de al bestaande Layar-app uit. Je richt de camera van je telefoon op een voor de app herkenbaar object, waarna hij er iets overheen projecteert op je scherm. Zo kunnen er knoppen verschijnen om iets te delen via sociale media, of bijvoorbeeld een enquête waarin je jouw favoriete drankje in een café selecteert. Alle interactie vindt plaats op je telefoon.

In de komende weken lanceert Layer de bèta van Layar Vision voor Android-ontwikkelaars. Zodra deze is afgerond zal er een uiteindelijke release volgen op alle platformen waar Layar op beschikbaar is, waaronder ook de iPhone. De functie wordt ook geïntegreerd in Layar Player, wat betekent dat andere app-ontwikkelaars er ook gebruik van mogen maken.

Om ervoor te zorgen dat Layar Vision genoeg functies bij de lancering heeft, organiseert het bedrijf een wedstrijd. Een prijzenpot van in totaal 55.000 dollar wordt weggegeven aan de tien ontwikkelaar die Vision op de meest creatieve wijze weten te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2011, 10:31
Categorie Naslagwerken
Onderwerpen augmented reality, layar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.