Snel QR-codes lezen met QR Code Reader HD

QR Code Reader HD is een snelle lezer van QR-codes. Je kunt er een code mee scannen en een visitekaartje meteen importeren in je adresboek. Ook kun je meteen Google Maps openen bij een locatie of een website openen.

qr code readerEr zijn al veel QR-codelezers in de App Store, maar de meeste hebben één belangrijk nadeel: je moet eerst het app-icoon aanklikken, daarna scherpstellen en pas dan kun je een QR-code scannen. Ontwikkelaar Norbert Schmidt wilde een app die sneller een QR-code kan scannen en besloot er zelf eentje te maken. QR Code Reader HD is universeel en te gebruiken op iPhone en iPad 2. Het was bovendien de eerste QR-codelezer die geschikt is voor de iPad 2. Je scant de code en wordt meteen doorgestuurd naar een website of visitekaartje. QR-codes die op een visitekaartje staan, kun je meteen inlezen en de informatie doorsturen naar je adresboek.

Ook diverse QR vCards zijn geschikt om met deze app te scannen. En bevat de QR-code een locatie, dan wordt meteen Google Maps geopend. Alternatieven in de vorm van gratis QR-codelezers zijn er trouwens genoeg, dus wil je eerst uitproberen hoe QR-codes werken, dan kan dat. Via de Facebook-pagina van iPadclub hebben we drie promocodes voor deze app weggegeven.

Downloaden: QR Code Reader HD (€0,79 – universeel)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2011, 12:00
Categorie Productiviteit
Onderwerp qr-code

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.