iCulture speelt: Duet Game, Monster Adventures, Sims FreePlay, Costume Quest en meer

Leuke iPhone-games! De Sims FreePlay en Smurf's Village kregen een update, Duet Game test je talent en Monster Adventures is lang speelbaar.

ICS De Sims FreePlay tieners update 5.0Deze iCulture Speelt is goed voor tientallen uren gamen op de iPhone en iPad en daarmee overdrijven we niet. Het verbluffend eenvoudige concept van Duet Game vergt de grootste flow om het onder de knie te krijgen. Smurf’s Village is voorzien van een flinke Halloween-update en De Sims FreePlay 5.0 boort een heel nieuw hoofdstuk aan met tieners en tienersterren. En dan is er Monster Adventures, die door de maker wordt neergezet als kruising tussen Pokémon en Zelda…

Costume Quest: Halloween-avontuur lijkt op Final Fantasy

Costume QuestDouble Fine, de gamestudio van Monkey Island-maker Tim Schafer, wist de wereld in 2010 al te verblijden met het bijzondere rollenspel Costume Quest. Een inmiddels veelgeprezen game onder fanatieke gamers, maar wij iOS-gebruikers hadden er niks aan: de game was enkel bedoeld voor PlayStation 3 en Xbox 360, en later Windows, Mac en Linux. Drie jaar later komt daar eindelijk verandering in: Double Fine heeft het spelletje namelijk uitgebracht in de App Store. Voor wie Costume Quest nog niet kent: het is Halloween, en net als al je klasgenootjes ga je er op uit om snoep te verzamelen. Dit doe je alleen uit het perspectief van een kind, waardoor alle ridderkostuums, nepmonsters en andere fantasie-objecten opeens een stuk echter lijken. Het resultaat is een bijzonder geinig avonturenspelletje, met beurtelingse gevechten die verdacht veel weg hebben van Final Fantasy.
Downloaden: Costume Quest (€4,49, universeel, iOS 6.1+)

Monster Adventures: uitgebreid en leuk

ICS Monster Adventures avonturenspelEen combinatie tussen Zelda en Pokémon noemt Monster Adventures zichzelf, maar dat lijkt ons een trucje om gevonden te worden op die steekwoorden in de App Store. Het spel steekt toch behoorlijk anders in elkaar. Monster Adventures is een avonturenspel waarin je met een kaal mannetje rondwandelt door een dorpje op zoek naar monsters om te vangen en in elkaar te zetten. Door te praten met dorpsbewoners, achterhaal je missies om te doen en kan je ook spelen met de monsters. Het lijkt dan in niets op de beurtelingse gevechten van Pokémon. Je bestuurt in plaats daarvan rechtstreeks je monsters waarmee je tegenstanders in het rond mept en voorwerpen in de omgeving molt om waarde op te pakken. Hoe meer je de monsters inzet, hoe sterker ze worden en zo blijft het trainingselement van Pokémon wel in tact. Los van de veelzijdige besturingsmogelijkheden van het spel (automatisch aanvallen, met twee sticks spelen: het kan allemaal), is het de samenwerkingsoptie met een vriend die het spel écht gaaf maakt. Zo kan je met zijn tweeën de verschillende kerkers doorkruisen, ieder met zijn eigen monster. Zijn ze sterk genoeg, dan kan je ook de Battle Arena betreden en tegen andere monsters vechten. En tel je dat allemaal bij elkaar, dan heb je misschien wel een game die je net zo lang kan spelen als een Zelda. Waanzinnig uitgebreid, goed afgewerkt en leuk, dit Monster Adventures.
Downloaden: Monster Adventures (€1,79, universeel, iOS 5.0+)

De Sims FreePlay krijgt tieners

ICS De Sims FreePlayAls spelcomputers aan het einde van hun Latijn zijn, richten ze zich nog even op de tieners die wat minder geld hebben maar zich wel vol overgave op het product storten. Geldt dat ook voor De Sims FreePlay? In de nieuwste uitbreiding kan je door taarten te bakken, de Sims in tieners veranderen! Activeer de missie Opgroeien vanaf level 23 en je krijgt de mogelijkheid in je schoot geworpen. En ook alle kansen (of ellende) die daarbij hoort. Je stuurt de tieners naar de middelbare school (missie Voortgezet onderwijs, level 24) en kan een tienerster worden vanaf level 25 (missie De weg naar de top). Als je zo al je inwoners tot tienersterren hebt getransformeerd, zet je een Simstad-bord in het dorp neer en ontgrendel je de Tienerstervilla. Dan is het feestje natuurlijk helemaal compleet. Drie andere vernieuwingen zijn ook leuk: je kan een belletje plegen om een jonge Sim of tiener te adopteren, kan wekelijkse missies voltooien voor een bezoekje aan de winkel met verrassingskisten en ten slotte zijn er Halloween-accessoires. Die speel je vrij door de missie ‘De grote geestige ontsnapping’ vóór 1 november uit te voeren. Één ding weten we zeker: De Sims FreePlay is met update 5.0 nog lang niet aan zijn einde!
Downloaden: De Sims FreePlay (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Smurf’s Village doet Halloween aan

ICS Smurf's Village Halloween updateWat is Smurf’s Village na al die tijd nog populair. Het bouwspelletje met de blauwe mannetjes, paddenstoelen en Gargamel scoort nog steeds als een tierelier in de App Store. En echt niet dat de nieuwste update roet in het eten gooit. Het hoofdthema ervan is Halloween en dat houdt in dat je het hele dorp kan aankleden met allerlei typische accessoires als pompoenen, lantaarns en een orgel. Gelukkig zijn er ook wat meer onderhoudende vernieuwingen in het spel. Gutsmy Smurf heeft zijn hut meegebracht waar je een nieuw Berry Harvest Hunt minispel kan spelen. Je kan de verzoeken van Tracker Smurf in een tijdslimiet voltooien voor bonussen, nieuwe prijzen winnen bij Lucky Smurf en de Island minispellen en in de ruimte aangekomen wordt het tijd om de Magic Space Shrubs-boom te planten. Die verzekert je van ruimtesnoepjes die een aardige hoeveelheid geld en ervaring in het laatje brengen. De echte fanatiekelingen hebben daarnaast een nieuw plafond om naartoe te werken: je bouwwerkzaamheden kunnen nu maximaal level 64 bereiken.
Downloaden: Smurf’s Village (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Duet Game

ICS Duet Game iPhone moeilijk spelWe kunnen het niet vaak genoeg zeggen: soms zorgen de simpelste spelconcepten voor de moeilijkste games. Denk bijvoorbeeld aan Super Hexagon, waarin je als centrale vorm steeds door op je af komende ringen moet bewegen. Of Hundreds, waarin je ‘alleen maar’ cirkels hoeft te vergroten. Duet Game is ook weer zo’n pareltje. Je hebt een rood en blauw balletje die circulair bewegen. De rechterkant van het scherm zorgt dat ze rechtsom draaien, de linker… inderdaad. Zodra je de besturing kent, begint de muziek in het spel op te bouwen en komen de eerste series witte blokken op je af.

En dan begint de zelfkastijding. Je drukt razendsnel links en rechts in beeld om alle blokken te ontwijken met beide balletjes. Het komt ontzettend nauw en als je ook maar één pixel van een blok raakt, laat het balletje een soort bloedvlek achter op het blok en word je een stuk naar beneden teruggezet. Ondertussen wordt de muziek steeds opzwepender en lees je door het spelen door steeds motiverende, Nederlandse teksten die bijna een soort indoctrinerende uitwerking op je hebben als je zo in het spel zit. “Het spelen van Duet kan je anders gaan laten denken” zegt ontwikkelaar Kumobius ook vrolijk. Oké. Wij vinden de goed geformuleerde Nederlandse teksten vooral een extra gave touch op een spel waar we vanaf moment één al in zitten. De flow die je ervaart als alles even goed gaat… Gaaf dit zeg.
Downloaden: Duet Game (€2,69, universeel, iOS 4.3+)

Houd een oogje in het zeil voor vanavond. Dan zetten we drie gloednieuwe en erg leuke puzzelspellen voor iPhone en iPad op rij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2013, 18:50
Categorie Games
Onderwerpen avonturengame, game, iculture speelt, sims, smurfen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.