Launch Center Pro nu ook voor iPad beschikbaar

Shortcut-app Launch Center Pro is nu ook als aparte iPad-app verkrijgbaar. In deze versie kun je nog meer shortcuts voor bepaalde app-acties maken.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Launch Center ProDe zogeheten ‘shortcut-app’ Launch Center Pro is nu ook beschikbaar als iPad-app. De nieuwe app maakt goed gebruik van het grotere canvas van de iPad en heeft dus meer ruimte voor verschillende actieknoppen met snelkoppelingen. Net als de vernieuwde iPhone-app integreert Launch Center Pro voor iPad ook met Dropbox, zodat je allerlei acties met Dropbox kunt instellen. Bijvoorbeeld: “tekst aan Dropbox-bestand toevoegen”. Met Launch Center Pro kun je specifieke handelingen snel uitvoeren. Zo kun je bijvoorbeeld in één keer foto’s naar vrienden versturen of een optie binnen een app opstarten. Denk bijvoorbeeld aan een snelkoppeling om een chatbericht in iMessage aan je geliefde te sturen. Het hoofdscherm van de app kun je inrichten met applicaties die je veel gebruikt.

LCPAls je Launch Center Pro op je iPhone gebruikt is het mogelijk om je complete werkblad met snelkoppelingen vanaf je iPhone naar je iPad te importeren om vanaf daar verder te bouwen. De catalogus op je iPhone en iPad verschilt echter zodanig dat je er ook voor kunt kiezen om op je iPad fijn from scratch te beginnen en specifiek te kijken hoe Launch Center Pro navigeren op de iPad eenvoudiger en slimmer kan laten verlopen. De iPad-app heeft dezelfde nieuwe thema’s, actie-iconen en iOS 7-ontwerp als de recentelijk vernieuwde iPhone-app.

Sommige mensen zullen zich afvragen wat ze met een app moeten die doet wat hun homescherm al doet. Maar Launch Center Pro kan niet alleen apps openen, maar ook binnen apps allerlei acties uitvoeren zonder dat jij ze hoeft in te voeren. Zo kan je bijvoorbeeld een actie instellen om je geliefde te mailen. Simpelweg over ‘Mail Piet’ vegen is net een aantal handelingen minder dan je mail openen, bladeren in je mailbox of een nieuw mailtje starten en de naam intypen. Of meteen de cameramodule van Instagram starten en direct naar tweets in Tweetbot zoeken. Of een sms versturen naar je moeder, die altijd ergens onderaan je laatst verstuurde berichten staat.

Bovendien ondersteunt Launch Center Pro allerlei razendsnelle zoekacties, zoals Google Search en Search Wikipedia, zodat je niet de Safari-app hoeft te openen en de pagina’s die je eerder hebt bekeken weer moeten laden. En dat is nog maar een greep uit de snelle shortcuts die je voor elke mogelijke app of actie kunt instellen. Launch Center Pro voor iPad is beschikbaar als aparte app en is momenteel tijdelijk 40 procent afgeprijsd vanwege het verschijnen in de App Store.

Downloaden: Launch Center Pro voor iPad (tijdelijk €4,49, iPad, iOS 7.0+)
Ook genoemd: Launch Center Pro (€2,69, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2014, 17:06
Categorie Productiviteit
Onderwerp launch center pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.