Review: Mynd, slimme kalender met panelen leert je gewoontes

Mynd voor iPhone is een kalender en persoonlijke assistent ineen. De app toont je informatie in mooie panelen en waarschuwt als je weg moet.

dagGrofweg zijn er twee type kalenders voor de iPhone: apps die je een zo compleet mogelijk overzicht van de komende weken en maanden willen bieden (Calenders 5, Sunrise) en kalenders die je aandacht liever op de komende dagen richten, door deze in een simpel overzicht te zetten. In die laatste categorie verschijnen er de laatste tijd steeds meer interessante apps, zoals het eerder besproken Peek Calender. Slimme kalender Mynd is een andere spraakmakende app op dit gebied en is nu geüpdatet voor iOS 7. Mynd toont jouw dag als een dashboard met verschillende panelen, waarin je informatie als het weer, afgelegde kilometers, herinneringen en locaties ziet. Naarmate je Mynd langer gebruikt gaat de app automatisch steeds meer functioneren als een persoonlijke assistent, die je waarschuwt als je moet vertrekken voor een afspraak of voor file op de route naar werk.

Waarschuwingen en panelen indelen

Mynd integreert met je iOS-agenda en iOS-herinneringen, maar maakt tegelijk gebruik van algoritmes om jou steeds beter te keren kennen. Wanneer je Mynd een tijdje gebruikt merk je dat de app onthoudt met welke mensen je omgaat en welke plaatsen je regelmatig bezoekt, wat de app op de achtergrond registreert. Mynd combineert deze informatie met details als de verkeerssituatie, hoe snel je rijdt en hoe laat je het huis verlaat. Daardoor kan de app je griezelig accurate herinneringen en meldingen geven wanneer je moet beginnen met je voorbereiding om het huis te verlaten om op tijd op je werk, afspraak of evenement komen. Met dit type waarschuwingen fungeert Mynd dus als een soort persoonlijke assistent. Als je geen zin hebt in dit type herinneringen, bijvoorbeeld als je een gedeelde agenda hebt, kun je deze waarschuwingen ook uitzetten.

myndvertrekken

Mynd lijkt in eerste instantie vooral geschikt als dag-overzicht van je dag, maar even met de app spelen leert ons dat je simpelweg naar links kan vegen om de dashboards van andere dagen te bekijken. Bovendien heeft de app een handig dagoverzicht per uur en een lijstweergave om een opsomming van al je afspraken te zien. Je kunt zelf aangeven welke informatie in sommige panelen moet staan. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen of een paneel je LinkedIn-meldingen moet weergeven of liever laat zien hoeveel afspraken je al hebt afgerond en hoeveel nog openstaan. Geestig is de manier waarop Mynd agenda-panelen vult als er geen afspraken staan: je ziet dan vrolijke uitspraken als “Free at last!” of “Playtime!”. Sommige panelen tonen meer informatie als je erop tikt. Bij het weer vind je bijvoorbeeld de verwachtingen voor de komende 12 uur en komende 10 dagen.

Handig hulpje

De dashboard-indeling met informatiepanelen doet erg denken aan de Morning iPad-app, een app met acht panelen die gebruikers kunnen vullen met gegevens als datum en tijd, het nieuws, de beurskoersen, het weer, een countdown, het verkeer, en events en reminders (die zijn gekoppeld aan jouw agenda en herinneringen). Die app profileert zich ook als persoonlijk hulpje en is net zo strak vormgegeven als Mynd, maar is echt bedoeld om in de ochtend op je iPad te openen en eens te kijken hoe de komende dag eruit ziet. Eigenlijk is de aanpak van Mynd handiger: doordat het een iPhone-app is heb je hem overal bij je, weet de app waar je bent en is de applicatie beter in staat om je van dienst te zijn als persoonlijke assistent.

urenafspraak

Al met al is Mynd een fijne applicatie die er prachtig uitziet en erg handig kan zijn. Het is natuurlijk nog even afwachten hoe accuraat de waarschuwingen zijn en hoeveel batterij de app verbruikt door constant te meten waar je bent. Maar voor een gratis app van dit kaliber is zelf uitproberen zeker de moeite waard. Ook fijn: Mynd is Amerikaans van origine, maar toont de temperatuur voor Nederlandse gebruikers wel in Celsius en afstanden in kilometers.

Downloaden: Mynd (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2014, 18:08
Categorie Productiviteit
Onderwerpen activity, dashboard, herinneringen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.