Kobo-app nu Nederlandstalig en gaat beter om met Adobe DRM

Kobo heeft een update gekregen en is nu Nederlandstalig. Ook kun je boeken met Adobe DRM via sideloading op je iPad zetten. Daardoor kan Kobo meer boeken van andere boekhandels aan.

kobo appKobo brengt een iOS-app uit waarmee je ebooks kunt lezen op je iPhone of iPad. Het is een concurrent van de iBookstore en de Kindle Store, want Kobo dient niet alleen als e-reader, maar biedt ook een eigen boekhandel waar je voornamelijk Engelstalige titels kunt kopen. Het handige van deze app is dat hij goed kan omgaan met Adobe DRM, zodat je ook boeken van Bol.com en andere aanbieders die Adobe DRM gebruiken, kunt lezen via de app. In de update wordt het nog gemakkelijker om boeken met Adobe DRM te lezen. De app ondersteunt namelijk PDF’s en ePubs die via sideloading op de iPad zijn gezet. Het gaat daarbij om boeken van allerlei andere aanbieders, behalve die van Apple’s iBookstore en Amazon’s Kindle Store.


Apple en Amazon hebben voor een afwijkende beveiliging van de boeken gekozen, terwijl boeken van andere aanbieders vaak gebruik maken van de standaard Adobe DRM. De update maakt het makkelijker om boeken uit meerdere bronnen te lezen. Ook nieuw in de update is de Storage Management-functie. Je geeft aan welke boeken je op je apparaat wilt houden. Andere boeken kun je archiveren of wissen.

De app ondersteunt vanaf nu meer talen, namelijk Nederlands, Frans, Spaans, Italiaans en Duits. Linkjes binnen een PDF-bestand zijn vanaf nu aantikbaar.

Downloaden: Kobo (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2012, 18:37
Categorie Boeken
Onderwerpen ebook, geohot, jailbreak, kobo, unlock
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.