Schiphol-apps voor iPhone vernieuwd: sneller zoeken en bagageband-info

De Schiphol-apps hebben een update gekregen. De officiële Schiphol-app toont de informatiepagina's op een nieuwe manier en de onofficiële app geeft betere zoeksuggesties en toont de bagageband bij vluchten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

schiphol-airportDe twee meestgebruikte Schiphol-apps hebben de afgelopen dagen een update gekregen. De officiële Schiphol-app maakt het makkelijker om vluchten te zoeken vanaf het beginscherm en de inhoud van de informatiepagina’s is ook verbeterd. De onofficiële Schiphol-app voor de iPhone verscheen in 2010 en is nu beschikbaar in versie 2.0. Nieuw is dat je suggesties voor vluchtnummers, luchthavens en IATA-codes krijgt, terwijl je de zoekopdracht nog aan het intypen bent. De app toont ook een beter vormgegeven lijst met zoekresultaten. Omdat daarbij een nieuwe techniek voor het ophalen van gegevens wordt gebruikt, zal het zoeken nog sneller verlopen. Voor niet-Nederlanders is het handig dat de app voortaan ook compleet in het Nederlands Engels te raadplegen is.


Voor de onofficiële Schiphol-app moet overigens wel betaald worden, maar de maker is van mening dat hij nog steeds goed kan concurreren met de officiële app. Toch bieden beide app veelal dezelfde informatie, zoals het tonen van de bagageband bij vluchtinformatie. Beide apps werden vóór de update relatief laag gewaardeerd (beide 2,5 sterren); nu de update beschikbaar is schieten de waarderingen eindelijk omhoog.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.