Klussen voor beginners-app leert je slimmer klussen in huis

Klussen voor beginners is een iPhone-app waarin allerlei klustips voor in huis te vinden zijn, inclusief schema's en stappenplannen.

klussen-in-huis-wanhoop
Een lang Pinksterweekeinde is een ideaal moment om eens te gaan klussen in en om het huis. De app die je daarvoor nodig hebt is ‘Klussen voor beginners’ en zoals de naam al aangeeft, heb je geen uitgebreide voorkennis nodig om hiermee aan de slag te gaan. Klussen voor beginners is ook beschikbaar op Android, maar wij keken naar de iPhone-versie die kortgeleden verscheen. De door Skil gesponsorde app helpt je op weg met stap-voor-stap schema’s en allerlei klustips. Bij het onderdeel ‘stappen en plannen’ zie je aan de hand van schema’s hoe je veel voorkomende activiteiten moet uitvoeren, zoals behang verwijderen of gordijnrails ophangen.


klussen-skilDenk aan de foldertjes die je in bouwmarkten als Praxis en Gamma bij de uitgang ziet staan, maar dan in digitale vorm. Dat scheelt weer papier en heeft bovendien als voordeel dat je de klustips altijd op zak hebt. Je moet wel wat moeite doen om door de reclames van Skil heen te manoeuvreren, want de sponsor laat geen kans onbenut om je naar de online winkel te lokken waar je het benodigde gereedschap kunt aanschaffen.

Over gereedschap gesproken: er is uiteraard een uitgebreid onderdeel in de app, waarin wordt uitgelegd hoe je een haakse slijper gebruikt en waar je een doorslijpschijf of komstaalborstel voor nodig hebt. In het gedeelte met klustips vind je uitleg hoe je gebroken aardewerk kunt lijmen, een plank waterpas ophangt en gaten in hout opvult. Het schoonmaken van je cirkelzaagblad, boren in gladde tegels, het zijn allemaal klussen die je niet dagelijks doet en waarbij het wel kan helpen om wat houvast te krijgen. Er zitten ook tips in waarvan je denkt: “Oh ja!” Wil je bijvoorbeeld een aardewerk koffiebeker repareren maar heb je problemen dat ‘ie steeds wegrolt, dan stop je de beker in een bakje met zand, zoals op de afbeelding hieronder is te zien. Dit soort ‘lifehacking-tips’ zijn zelfs voor de meest onhandige kluskluns interessant.

Ook handig voor mensen die aan het klussen gaan: de apps Verbouwing waarin je ook vragen kunt stellen aan andere klussers en de app Klus+ met tips om veiliger te klussen. Mocht het echt niet lukken, dan kun je altijd nog de Werkspot-app inschakelen om ‘een mannetje’ te zoeken die de klus tegen betaling kan doen.

Downloaden: Klussen voor beginners (gratis met reclame, iPhone, iOS 6.0+)

skil-klussen-voor-beginners skil-klussen-voor-beginners-2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2014, 12:45
Categorie Naslagwerken
Onderwerp auto
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.