iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Kings Can Fly: Nederlands puzzelspel op iPhone en iPad

Kings Can Fly is een nieuw puzzelspel voor de iPhone en iPad van Nederlandse makelij. In het spel loods je luchtballonnen langs gevaren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Kings Can Fly header luchtballonnenDe Nederlandse ontwikkelaar Firedroid heeft vandaag haar puzzelspel Kings Can Fly uitgebracht voor de iPhone, iPod touch en iPad. In het spel krijgt een verveelde koning plots een ingeving voor een nieuwe hobby: per luchtballon vliegen. Zo mag je colonnes luchtballonnen veilig langs allerlei gevaren loodsen, door hun richting te bepalen met windmolens. Waar het spel eenvoudig begint, wordt Kings Can Fly gaandeweg haar zestig levels een hersenkraker.

Kings Can Fly molens plaatsenIn het begin van het spel krijg je vooral tijd om te wennen aan het spel. Niet dat het principe van Kings Can Fly nou zo nieuw is: Sega’s puzzelspel Chu Chu Rocket maakt bijvoorbeeld al heel lang gebruik van hetzelfde mechanisme om objecten door een parcours heen te loodsen met pijltjes die richtingen aangeven. Nee, de eerste levels krijg je vooral een moment om aan de cameravoering te wennen. Omdat de game in 3D is uitgevoerd, kan je het scherm roteren met twee vingers, inzoomen, uitzoomen en kan je erover bewegen met een vinger. Het kan daarom best zijn dat je in het begin even de kluts kwijt bent. Een ‘platte’ ervaring werkt nu eenmaal overzichtelijker bij dit spelprincipe.

Kings Can Fly lastiger levelMaar als het plat was, had Kings Can Fly het spel niet zo kunnen uitdiepen als het nu doet. Behalve windmolens met een windrichting neerzetten, kan je later in het spel ook gebruik maken van sprongen waardoor je over bijvoorbeeld bergranden kan springen. Het is vanaf dat moment dat Firefroids spelletje een tandje bijzet als het op denkwerk aankomt. Als je twee windmolens hebt die naar voren blazen en eentje die naar rechts blaast, waar zet je dan de sprong neer? Om je tegemoet te komen in tijden van lastige puzzels, kan je zo nu en dan kiezen uit twee verschillende levels om eerst te halen. Als je een van de twee haalt, mag je ook verder met de volgende.

Kings Can Fly is een leuk puzzelspel, dat op het grote scherm van de iPad wel beter tot zijn recht komt dan op de iPhone, waarop je minder overzicht hebt op de omgeving. Het gebrek aan contrast in sommige kleuren is wel jammer. Zo worden windrichtingen van je geplaatste molens geel weergegeven, maar steekt die kleur amper af op de zonnige, lichtblauwe achtergrond. Het is net niet het soort gepuzzel dat je wilt hebben – en bovendien had het spel best wat afwisselender in omgevingen en kleuren mogen zijn. Gelukkig zet Kings Can Fly er een sterk staaltje puzzeluitdagingen tegenover.

Overigens, voor als je het niet hebt gezien op de screenshots: Kings Can Fly is uitgevoerd in het Engels, niet in het Nederlands.

Downloaden: Kings Can Fly (€1,79 €2,69, universeel, vanaf iPhone 3GS en iOS 4.2)

Met dank aan tipgever @marcel_kruijer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2012, 10:01
Categorie Games
Onderwerpen nederlandse apps, puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.