Juice Cubes van Rovio Stars: niet origineel, wel hitpotentie

Juice Cubes is een nieuwe game van Rovio Stars. Je moet gekleurde blokjes in een match-3 game wegvegen, op een manier die lijkt op Candy Crush Saga.

juicy-cubesStel, je wilt een hitgame maken. Je kijkt in de App Store wat er zoal populair is en je oog valt op Candy Crush Saga. Het resultaat is Juice Cubes, een game gemaakt door het Thaise bedrijf Pocket PlayLab, dat wordt uitgebracht onder het label van Rovio Stars. Juice Cubes is een match-3 game met gekleurde fruitblokjes, dus de speelwijze is snel uitgelegd: je moet drie of meer fruitblokjes van dezelfde kleur aantikken, als ze in een horizontale, verticale of diagonale lijn liggen. Ze verdwijnen dan van het speelbord. Explosies en combo’s leveren extra punten op. Natuurlijk zijn er talloze mogelijkheden om je zakgeld uit te geven aan in-app aankopen die oplopen tot boven de €50, dus ouders zijn gewaarschuwd. Zo koop je voor €26,99 een zak met 320 virtuele goudstukken.


juice-cubes-iphoneIn de game vind je meer van 165 levels, tegen een tropische achtergrond. De poppetjes uit Candy Crush zijn vervangen door piraten, zeemeerminnen en heksen en er is een koppeling met Facebook gemaakt, zodat je scores kunt vergelijken. Maar is het ook wat? Zelf vind ik de tropische achtergrond wat teveel afleiden en de blokjes iets te klein in vergelijking met de koningin onder de match-3 games, Bejeweled. Dat bezwaar heb ik trouwens ook tegen Candy Crush Saga, maar de massaliteit waarmee die game gespeeld wordt, maakt duidelijk dat dit lang niet voor iedereen geldt. Juice Cubes zal ongetwijfeld een zekere populariteit bereiken, al was het alleen maar dankzij de marketingkracht van Rovio. Ze kunnen deze nieuwe game met weinig moeite onder het miljoenenpubliek van de diverse Angry Birds-titels onder de aandacht brengen. “Kinderen en papa vinden het erg geslaagd”, schrijft een van de Nederlandse reviewers in de App Store. En: “Echt een leuk spel heel verslavend net als de angry birds delen”, vindt een ander. Tevreden gebruikers dus, die heel wat fruitblokjes zullen gaan wegklikken.

Juice Cubes is de derde titel die is uitgebracht onder het label Rovio Stars. Dit is een uitgeverij van Angry Birds-maker Rovio, waarmee ze externe game-ontwikkelaars helpen om hun titels te vermarkten. Eerder verschenen de games Icebreaker: A Viking Voyage en TIny Thief.

Downloaden: Juice Cubes (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2013, 11:15
Categorie Games
Onderwerp rovio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.